22 Φεβ 2021

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου - Ιδιαίτερη ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στο νησί μας

Αναφορά στις πρόσφατες εξελίξεις για την εξάπλωση της πανδημίας στο νησί μας κάνει σε ανακοίνωσή του η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Σάμου. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα: «Με ιδιαίτερη ανησυχία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας.

Από την αρχή του φθινοπώρου είχαμε επισημάνει τις κερκόπορτες αλλά και την ανεπάρκεια των μέτρων που είχαν ληφθεί για την θωράκιση της δημόσιας υγείας από τον COVID-19 και συγκεκριμένα:

Μη συνταγογράφηση των test, ανεπάρκεια ελέγχων στις εισόδους όπως αεροδρόμιο και λιμάνια, άνοιγμα των σχολείων χωρίς επαρκή μέτρα για την υγιεινή και την καθαριότητα, υποστελέχωση του ΕΣΥ.
Ο συνωστισμός των τελευταίων ημερών πανικόβλητων συμπολιτών μας έξω από το Γ.Ν. Σάμου και το Κ.Υ. Καρλοβάσου δείχνει καθαρά πως δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης και η αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού καθώς και η πρόφαση της ατομικής και μόνο ευθύνης πρέπει να πάψει να αποτελεί την δικαιολογία της κυβέρνησης για την επικίνδυνη πορεία και την αυξανόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού.
Ζητάμε άμεσα:
ü Την μετάβαση κλιμακίων του ΕΟΔΥ στις τοπικές κοινότητες και εργασιακούς χώρους όπου παρατηρείται η διασπορά για τη διενέργεια μαζικών και όπου χρειαστεί επαναλαμβανόμενων τεστ στους εκπαιδευτικούς, το μαθητικό και το γενικό πληθυσμό.
ü Ασφαλή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία με μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε δρομολόγιο και απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων υγιεινής μέσα στα λεωφορεία.
ü Το κλείσιμο των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για 14 ημέρες ώστε να δοθεί το χρονικό περιθώριο τόσο για τη διενέργεια τεστ όσο και για την περαιτέρω ιχνηλάτηση και αποκλεισμού της διασποράς.
ü Συνεχή ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων από την τοπική πολιτική προστασία αλλά και σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ προς τους συμπολίτες μας που πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα.
ü Πραγματοποίηση καθολικών ελέγχων σε αεροδρόμιο και λιμάνια με διενέργεια τεστ στους εισερχόμενους στο νησί επιβάτες.
ü Στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των δομών υγείας του νησιού ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που αφορούν τόσο την πρόγνωση όσο και την νοσηλεία των συμπολιτών μας.
Για να μείνουμε ασφαλείς έστω και την τελευταία στιγμή πρέπει η κυβέρνηση να δράσει γρήγορα και αποτελεσματικά.»

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Φταίει η επάρατη διακυβέρνηση από τον Σύριζα που έβαλε λουκέτο στα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. Πλέον, οι νέοι Έλληνες δεν παρουσιάζονται στο Κέντρο όπου παρέμεναν επί περίπου ένα μήνα για να λάβουν εξοπλισμό, ιματισμό, να κάνουν τα βασικά εμβόλια και τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και κυρίως να λάβουν την βασική στρατιωτική εκπαίδευση. Από τον Μάρτιο και την 2018 Β' ΕΣΣΟ, οι νέοι Έλληνες που είναι υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας θα παρουσιάζονται σε μονάδες οι οποίες θα ονομαστούν Σημεία Υποδοχής (ΣΥΠΟ). Δηλαδή από τα κορονοπάρτυ κατευθείαν στη Σάμο φορτωμένοι με Covid-19.
Τουλάχιστον σιωπείστε και μην προκαλείτε.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required