11 Φεβ 2021

Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου - Η ανάρτηση των δασικών χαρτών στη Σάμο έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα

Ο Πρόεδρος Γ. Κολλάρος
Με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου αναδεικνύει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και στις δικές μας περιοχές. Η επιστολή, που έχει παραλήπτες και τη Διεύθυνση Δασών Σάμου αλλά και τον βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη, αναφέρει τα εξής:



«Η ανάρτηση των δασικών χαρτών στη Σάμο έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις ιδιοκτησίες των πολιτών εμφανίζοντας ως δασικές εκτάσεις ακόμη και αυτές που σύμφωνα με τελεσίδικες αποφάσεις των κατά τόπους δικαστηρίων έχουν κριθεί ως μη δασικές. Επίσης δεν έχουν ληφθεί υπόψη τελεσίδικες Πράξεις Χαρακτηρισμού που κρίνουν τις εκτάσεις των ιδιωτών ως μη δασικές ή ως μη δάσος.

Καλούμε την κυβέρνηση και τις δασικές υπηρεσίες να προβούν άμεσα στην αναμόρφωση-διόρθωση των αναρτημένων δασικών χαρτών αυτεπαγγέλτως λαμβάνοντας υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις και τις πράξεις χαρακτηρισμού, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη μη νόμιμη δέσμευση της περιουσίας των Σαμίων , χωρίς την οικονομική τους επιβάρυνση.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο και το Βουλευτή του Νομού να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια αναλαμβάνοντας σχετική νομοθετική πρωτοβουλία και παραμένουμε στη διάθεσή τους για οιαδήποτε συνδρομή στην προσπάθεια αυτή.»

Ο Πρόεδρος του ΔΣ                                                             Ο Γραμματέας
Κολλάρος Γεώργιος                                                          Πασαγιάννης Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required