20 Φεβ 2021

Έμειναν στον… δρόμο οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς Σάμου

Χωρίς “στέγη” μένουν μετά από τριάντα χρόνια οι παραγωγοί λαϊκής αγοράς της Σάμου. Μετά τον καταστροφικό σεισμό οι παραγωγοί έπρεπε να εγκαταλείψουν την πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα που τους φιλοξενούσε εδώ και τρεις δεκαετίες περίπου, καθώς η εκκλησία υπέστη σοβαρές ζημιές με συνέπεια να υπάρχει επικινδυνότητα στο σημείο.

Ενώ από τον Δήμο προτάθηκε να μεταφερθεί προσωρινά η λαϊκή αγορά στον ελεύθερο χώρο στάθμευσης στην παραλιακή λεωφόρο, το πρωί της Παρασκευής κλήθηκαν να αποχωρήσουν εντός διημέρου με σύσταση του Λιμενάρχη, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβληθεί στον καθέναν πρόστιμο 2000 ευρώ.

Οι παραγωγοί αντέδρασαν άμεσα με τον νομικό τους σύμβουλο, Θαλασσινό Θαλασσινό, ενώ αντιπροσωπεία τους επισκέφτηκε άμεσα τον δήμαρχο για να βρεθεί προσωρινός χώρος στέγασης τους. Ζητούν να είναι νόμιμοι και να μπορούν να πουλούν την παραγωγή τους .

Να σημειώσουμε ότι το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο, λόγω της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπου προτάθηκε από την Δημοτική Αρχή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέχρι να δημιουργηθεί χώρος λαϊκής αγοράς, οι παραγωγοί να μπορούν να βρίσκονται σε 16 διαφορετικούς χώρους, διάσπαρτα στην πόλη της Σάμου.

Την πρόταση καταψήφισε η αντιπολίτευση η οποία υποστήριξε ότι η λύση αυτή θα κατέστρεφε οικονομικά τους παραγωγούς και πρότεινε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την οριστική επίλυση του ζητήματος με την οριοθέτηση δημοτικού χώρου για τη δημιουργία στεγασμένης αγοράς που θα βοηθήσει τον πρωτογενή τομέα.

Πηγή: ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required