3 Μαρ 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Αν. Σάμου - Οι θέσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Μαρτίου

Ψηφίστηκαν ομόφωνα οι προτάσεις διεκδίκησης για τους δασικούς χάρτες που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και συμπεριλήφθηκαν στην εισήγηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, κατά την συνεδρίαση της 1ης Μάρτη 2021. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ζητά να μην χαρακτηριστούν δασικά τα κτήματα που χερσώθηκαν τα τελευταία χρόνια και οι διορθώσεις να γίνουν χωρίς κόστος για τους μικροϊδιοκτήτες τους. Αποφασίστηκε ακόμη να επιδοθούν στην αρμόδια υπηρεσία από διαπαραταξιακή επιτροπή του οργάνου.


v Αίτημα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ, σχετικά με τον εκλογικό νόμο για δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζοντας ότι πρόκειται για αντιδραστικό κατασκεύασμα , συνέχεια των προηγούμενων αντιδραστικών αλλαγών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και στοχεύει στην εκλογή πλειοψηφιών που δεν θα αμφισβητούν τις επιλογές της ΕΕ και των κυβερνήσεών της , μετατρέποντας τους δήμους και τις περιφέρειες οριστικά σε διοικητικούς κρατικούς μηχανισμούς.

v Παρεμβάσεις για το Προσφυγικό και τα σοβαρά προβλήματα της πανδημίας έκανε στη συνεδρίαση η Λαϊκή Συσπείρωση.

ü Για το προσφυγικό οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης τόνισαν ότι ενώ οι φορείς και οι κάτοικοι της Λέσβου και της Χίου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να μην γίνουν νέα Κέντρα – Φυλακές στα νησιά, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ένα χρόνο μετά το μπλόκο στου Ζερβού και την άτακτη υποχώρησή της ,εμμένει στη διαβόητη πλέον γραμμή των 1500 ατόμων. Στην ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον δήμαρχο με ποιο αίτημα θα προσέλθει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό την Τετάρτη 3 Μάρτη, η απάντηση ήταν « με την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για 1500 άτομα».

ü Για την αντιμετώπιση της πανδημίας η Λαϊκή Συσπείρωση χαρακτήρισε εγκληματική την κυβερνητική πολιτική, τόνισε ότι με το «άνοιξε- κλείσε» των σχολείων δεν αντιμετωπίζεται το ζήτημα και επανέφερε ακόμη μια φορά την ανάγκη να Ενισχυθεί το Νοσοκομείο τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά – Αγροτικά Ιατρεία, να γίνονται τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, να γίνεται ανίχνευση επαφών στα παρουσιαζόμενα κρούσματα, να επιταχθούν τα ιδιωτικά Νοσοκομεία. Επίσης τονίστηκε ότι είναι ανάγκη ο δήμος να εντείνει την καθαριότητα και τις απολυμάνσεις και να προσληφθούν επιπλέον εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων.

v Τέλος, σχετικά με το πρόβλημα των αγροτών – παραγωγών που εκδιώχθηκαν από το πάρκινγκ στο Γεφυράκι, η Λαϊκή Συσπείρωση επέμεινε ότι πρέπει να φιλοξενηθούν συγκεντρωμένοι σε δημοτικό χώρο ενώ παράλληλα να επισπευστούν οι διαδικασίες για την ίδρυση κατ’ εξαίρεση λαϊκής αγοράς και να χωροθετηθεί η λειτουργία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required