23 Μαρ 2021

Ν. Μηταράκης: «Το καλοκαίρι του 2021 κλείνει το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου»

Κοινή επίσκεψη στη νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή Σάμου στη θέση Ζερβού, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών, πραγματοποίησαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης και η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της DG HOME, κ. Beate Gminder.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Βιώνουμε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση στο μεταναστευτικό. Πλέον οι ροές έχουν μειωθεί πάνω από 90%, η αποσυμφόρηση των νησιών προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και πλέον το επίπεδο των διαμενόντων δεν συγκρίνεται με τα περσινά επίπεδα, που πραγματικά δυσκόλεψαν τη ζωή των νησιωτών. Τα Κέντρα προχωρούν ταχύτατα στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο και σύντομα θα αρχίσει η κατασκευή στη Λέσβο και τη Χίο. Στόχος μας είναι να έχουμε ασφαλείς δομές, να προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες στους ωφελούμενους, στο προσωπικό, αλλά και ασφάλεια στην τοπική κοινωνία, πολύ ταχύτερες διαδικασίες ασύλου για να μην βιώσουμε ποτέ τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν τα νησιά μας τα προηγούμενα χρόνια. Στη διαπραγμάτευση που γίνεται για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, πρωταρχικός στόχος της χώρας μας αλλά και των χωρών της Μεσογείου, είναι να υπάρξει έμπρακτη αλληλεγγύη. Δεν μπορούμε πέντε νησιά και πέντε χώρες να σηκώσουμε όλο το βάρος για όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Μέσα στο Μάϊο, θα έχει ξεκινήσει ένα σημαντικό κομμάτι της δομής και η διαδικασία μετεγκατάστασης από το Βαθύ το οποίο θα κλείσει οριστικά το καλοκαίρι του 2021.”

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Μηταράκης και Gminder συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βασίλειο Πανουράκη, τον δήμαρχο Ανατ. Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Και η Ίλβα Γιόχανσον στη Σάμο

Όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό, την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Μαρτίου, θα επανέλθει στη Σάμο ο ίδιος με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., κα Ίλβα Γιόχανσον, όπου θα επισκεφθούν το χώρο του νέου ΚΥΤ και θα υπάρξει εκ νέου γύρος συναντήσεων με αντιπεριφερειάρχη και δήμαρχο Ανατολικής Σάμου. Την ίδια ημέρα η επίτροπος θα επισκεφθεί και τη Λέσβο όπου θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη και τους δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου. Επίσκεψη Γιόχανσον

Αριστερά ο γ.γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Λογοθέτης και δεξιά ο διοικητής του ΚΥΤ κ. Αξιώτης

Άποψη του χώρου εργασιών για την επέκταση του ΚΥΤ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required