22 Μαρ 2021

Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου

Χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση θα τιμηθεί η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821. 

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μόνο την 25η Μαρτίου 2021 , ημέρα Πέμπτη και θα περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων. 

Στις 9 το πρωί θα γίνει έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα, με συμμετοχή στρατονόμων και μουσικού της 79 ΑΔΤΕ. 

Στις 10:30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, στο πέρας της οποίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας.

Στις 11:15 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του Νομού, ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required