26 Μαρ 2021

Εμπορικός Σύλλογος Σάμου: "Να μη χαθεί άλλη μία ευκαιρία για τους επιχειρηματίες της πόλης"

Να μη χαθεί ακόμα μία ευκαιρία για τους επιχειρηματίες της πόλης ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, ο οποίος αναφερόμενος στο «Επικούρειο» Πολιτιστικό Κέντρο τονίζει πως μπορεί να αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στην πόλη.

 

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος αναφέρει:

 

«Η υπόθεση "Επικούρειο" αγγίζει όχι μόνο τους πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και τους παραγωγικούς φορείς, καθώς και ολόκληρη τη Σαμιακή κοινωνία. 

 

Το πλέον βασικό είναι να υπάρχουν καθαρές, έντιμες και δίκαιες διαδικασίες με συγκεκριμένες προτάσεις, δεδομένα και πλάνο για το καθεστώς με το οποίο η Περιφέρεια επιθυμεί να λειτουργήσει το "Επικούρειο". 

 

Είναι βέβαιο πως η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και η ελευθερία λόγου και έκφρασης στο χώρο του "Επικούρειου", αποτελούν ζητήματα εκ των ων ουκ άνευ. 

 

Για εμάς, όμως, τους παραγωγικούς φορείς, υπάρχει άλλη μία σημαντική παράμετρος: Ένας τέτοιος συνεδριακός χώρος, εξοπλισμένος με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, μπορεί να αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στην πόλη. 

 

Αναμφισβήτητα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες σε όσους τις παρακολουθούν. Η ποιότητα της προσφοράς των πολιτιστικών ομάδων είναι υψηλή, πολυετής και έχει αναγνωριστεί από ανθρώπους εντός και εκτός Σάμου. Αλλά και η οικονομική παράμετρος και η συμμετοχή του "Επικούρειου" στην οικονομία της περιοχής είναι εξίσου σημαντική και πρέπει και αυτή να ληφθεί υπόψιν. 

 

Το σχήμα που θα διοικήσει το "Επικούρειο" πρέπει να έχει όραμα, γνώση και την τεχνογνωσία να κινήσει διαδικασίες διοργάνωσης συνεδρίων σε συστηματική βάση. Έχουμε παρακολουθήσει συνέδρια σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και γνωρίζουμε την εξέλιξη και τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στη διοργάνωση συνεδρίων. Η πόλη έχει ανάγκη την αύξηση της επισκεψιμότητάς της. 

 

Μη χαθεί άλλη μία ευκαιρία για τον ταλαιπωρημένο επιχειρηματικό κόσμο της πόλης.»

 

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Ευτυχώς υπάρχει ακόμα κόσμος με μυαλό στην Σάμο, σε αντίθεση με τους μηδενιστές.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required