7 Μαρ 2021

Δήλωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση των τριών δημάρχων με τον πρωθυπουργό

Σε κοινή δήλωση για τη συνάντηση των δημάρχων Χίου, Μυτιλήνης και Ανατολικής Σάμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Μεταναστευτικό προχώρησαν οι βουλευτές  Βορείου Αιγαίου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Γιάννης Μπουρνούς και Ανδρέας Μιχαηλίδης. 

Στη δήλωσή τους αναφέρουν:

Η πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε αναχώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, σε αποθήκες ανθρώπων και οιονεί φυλακές με δεσμοφύλακες τους ίδιους τους κατοίκους, ομολογείται σχεδόν ανοιχτά. 

Πρόκειται για ξεκάθαρη επιλογή του κ. Μητσοτάκη, με τη στήριξη της ηγεσίας της ΕΕ, να μεταμορφωθεί ένα ευρωπαϊκό και ευρωτουρκικό πρόβλημα σε ελληνοτουρκικό. Πρόθεση που επιβεβαιώνεται εξάλλου από την άρνηση της κυβέρνησης να αποσυμφορήσει αποφασιστικά τα ΚΥΤ των νησιών, παρότι σχεδόν όλοι οι φιλοξενούμενοι έχουν περάσει από τις διαδικασίες ασύλου, αλλά και από τα κυβερνητικά σχέδια για νέα ΚΥΤ μεγάλης χωρητικότητας, και διαγωνισμούς σίτισης με προκλητικά ποσά. Το έχουμε καταλάβει όλοι. 

Οι μόνοι που παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είναι οι τρεις δήμαρχοι Μυτιλήνης, Χίου και Ανατολικής Σάμου, που επισκέφτηκαν χθες τον Πρωθυπουργό, για να «συμπαραταχθούν» μαζί του και να δώσουν εν λευκώ νομιμοποίηση στα σχέδιά του. Θλιβερό θέαμα για αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που περιφρονούν τη βούληση και τις ανάγκες των δημοτών τους, για να εξυπηρετήσουν τις κυνικές επιδιώξεις ενός πρωθυπουργού που νοιάζεται μόνο να μην κάνει αποσυμφορήσεις και στεναχωρήσει τους ακροδεξιούς κομματάρχες του στην ηπειρωτική Ελλάδα.

 

2 σχόλια:

Αγγελος είπε...

Αυτή η σπανομαρία που δεν σέβεται τα δικαιώματα των προσφύγων αυτά που καθιέρωσε ο Σύριζα ποιά είναι;; Ερωτάται λοιπόν η σπανομαρία με τον άλλο Συριζαίο φασιστοτραμπούκο. Είστε διατεθειμένοι να διεκδικήσουμε την μεταφορά όλων, των κατ' εμένα λαθρομεταναστών κατ' εσάς προσφύγων, σε ξερονήσια;;; Ναί η όχι;;. Όλα τ' άλλα είναι έπεα πτερόεντα.

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ είπε...

Πες τα Χρυσόστομε. Ξέρεις ότι ο δικός μας ο Κακλαμάνης Νίκος έχει υπογράψει φαρδιά πλατιά για τον αγαπητικό τους τον κουφοντινα που και καλά δεν τρώει 65 μέρες τώρα....

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required