9 Μαρ 2021

Γιώργος Στάντζος: «Κομματικές παρατάξεις πολώνουν την τοπική κοινωνία»

Σε σχόλιο σχετικά με το θέμα του ΚΥΤ προχώρησε μέσω της σελίδας που διατηρεί στο facebook ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος.

 

Ο Δήμαρχος αναφέρει:

 

"Όσο πλησιάζει η ώρα να κλείσει το ΚΥΤ της ντροπής μέσα στη πρωτεύουσα οι επιθέσεις στο πρόσωπο μου και σε συνεργάτες θα αυξάνουν, γιατί παραμένουμε σταθεροί στην εντολή που έχουμε λάβει από τις εκλογές και το ΔΣ. Δυστυχώς, κομματικές παρατάξεις-για σκοπιμότητες αντιπολίτευσης της κεντρικής πολιτικής σκηνής -χωρίς σεβασμό, με ευκολία διαγράφουν το κοντινό θλιβερό παρελθόν και πολώνουν την τοπική κοινωνία, σπέρνοντας διχασμό και σκορπώντας πλήθος ψεμμάτων. Επίσης, άνομα συμφέροντα και αλλότρια στοιχεία επιδιώκουν αποσταθεροποίηση και μείωση ηθικού και πατριωτικών αντανακλαστικών.

 

Η πολιτική μετανάστευσης είναι κυβερνητική και όχι αυτοδιοικητική ευθύνη. Η αυτοδιοίκηση, όμως, δεν μπορεί να συμπολιτεύεται την αδράνεια και το τέλμα εις βάρος τελικά των κοινωνιών μας και οφείλει να λαμβάνει ξεκάθαρη θέση. Το θέμα αφορά ανθρώπους, είναι εθνικό και απαιτεί συνεννόηση όλου του πολιτικού κόσμου. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, τα νησιά μας και η Ελλάδα δεν είναι αποθήκες ψυχών.

 

Με τη φύλαξη των συνόρων, το κλείσιμο του διαφημιζόμενου ως ανοικτού ΚΥΤ "πόλεως", τη λειτουργία του νέου ΚΥΤ κλειστού τύπου με μικρούς αριθμούς, την απαιτούμενη αποσυμφόρηση, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, τις επαναπροωθήσεις ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ οι κάτοικοι των νησιών μας συνθήκες ασφάλειας και ομαλότητας και σίγουρα ΧΑΝΟΥΝ τα κυκλώματα διακίνησης και εκμετάλλευσης ανθρώπων και η Τουρκία ένα σημαντικό όπλο στον ασύμμετρο πόλεμο έναντι της Πατρίδα μας.


Σαφώς και συνεχίζω να συστρατεύομαι -παρόλες τις καθυστερήσεις και τα λάθη- στην εθνική προσπάθεια επίλυσης του θέματος.

 

Δεχόμαστε μόνο ΚΥΤ κλειστό, με ανθρώπινες συνθήκες, βραχείας παραμονής, αριθμού βάση απόφασης του ΔΣ και μόνο για όσους εισέρχονται στο νησί μας, με τελικό στόχο να μην απαιτείται κανένα.

 

Αυτό έχουμε αποφασίσει αυτό και τηρώ μέχρι κεραίας.

 

Ως γνωστό στο ΔΣ Ανατολικής Σάμου δεν διαθέτω ως Δήμαρχος την πλειοψηφία, 12 σύμβουλοι (οι οποίοι ψηφίζουν πάντα ελεύθερα και κατά συνείδηση) σε σύνολο 27. Όποιος φορέας, σύμβουλος ή δημοτική παράταξη θέλει να ορίσει άλλο δρόμο και άλλη πολιτική, ας το πράξει ελεύθερα, το ΔΣ αποφασίζει και εκτελώ με σεβασμό. 

 

Δεν θα ηρεμήσει ο τόπος μας ο πολύπαθος με νέους διχασμούς, η ενότητα μέσα από τα χαλάσματα είναι αναγκαία για ξαναχτίσουμε τις ζωές μας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required