23 Μαρ 2021

Μηταράκης στον Σκάι: Η νέα δομή θα λειτουργήσει εντός του β' τριμήνου του έτους

Την πεποίθηση πως η νέα ελεγχόμενη δομή στην περιοχή Ζερβού θα λειτουργήσει εντός του δευτέρου τριμήνου του τρέχοντος έτους, εξέφρασε στην εκπομπή «Σκάι είδηση» ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης που επισκέπτεται σήμερα, για 7η φορά, τη Σάμο.

 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Εύα Αντωνοπούλου, ο κ. Μηταράκης, αναφερόμενος στη Σάμο είπε: «Οι εργασίες εξελίσσονται κανονικά και θεωρώ πως μέσα στο β’ τρίμηνο του 2021 θα λειτουργήσει κανονικά και θα κλείσει η δομή στο Βαθύ, που δημιουργεί τεράστιες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία. Στη Σάμο θέλουν τη νέα δομή. Υπάρχει και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να προχωρήσει το έργο. Υπήρξαν διαφωνίες  για το θέμα της χωρητικότητας, όπως συνηθίζεται να υπάρχει».

 

Ο υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε πως οι ροές μειώθηκαν κατά 90% τους πρώτους τρεις μήνες του 2021, ενώ το ίδιο διάστημα χώρες όπως η Ιταλία κατέγραψαν αύξηση 115%.

 

«Η χώρα μας δεν ήταν βασική πύλη εισόδου. Έγινε το 2015, κάτι που αναστράφηκε το 2020 και το 2021 εξακολουθεί να ισχύει. Αυτό συμβαίνει γιατί εφαρμόζουμε αυστηρή πολιτική, όπως μείωση των επιδομάτων, έλεγχο των  ΜΚΟ, αύξηση των απελάσεων, πολιτική που φέρνει αποτελέσματα», είπε μεταξύ άλλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required