18 Απρ 2021

«1 χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια. ΩΣ ΕΔΩ!» - Δια ζώσης μαθήματα από φοιτητές Τμημάτων στο Καρλόβασι

Την Πέμπτη 15 Απριλίου, στις 12:00, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη δια ζώσης διάλεξη στον προαύλιο χώρο των Εστιών στο Καρλόβασι από τον καθηγητή Αντώνιο Τσολομύτη με θέμα: «Πως φτιάχνονται οι μουσικές κλίμακες».

Η πρωτοβουλία τους αυτή ήρθε ως συνέχεια των προηγούμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν οι φοιτητές από όλα τα Τμήματα στο Καρλόβασι. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν:
«Πήραμε σήμερα τη σκυτάλη, από εκατοντάδες άλλους φοιτητές σε άλλα Τμήματα της χώρας, που άνοιξαν τις Σχολές τους, ζωντάνεψαν το Πανεπιστήμιο τους, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν δια ζώσης διαλέξεις με τη συμβολή και τη συμμετοχή καθηγητών που παλεύουν στο πλάι των φοιτητών. Με σύνθημά μας «1 χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια. ΩΣ ΕΔΩ!» ζωντανεύουμε τη Σχολή μας, διεκδικούμε άμεση επιστροφή στα Πανεπιστήμια μας, με όλα τα μέτρα προστασίας!


Για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα, τα μαθήματα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, διανύουμε το τρίτο κατά σειρά εξάμηνο. Έχουν δοκιμαστεί όλοι οι δυνατοί συνδυασμοί μεθόδων και μέσων διδασκαλίας και εξέτασης. Έχει πια αποδειχτεί σε όλους ότι η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη. Η σημερινή μας πρωτοβουλία έρχεται να αποδείξει στην πράξη, ότι είναι δυνατό, είναι εφικτό οι Σχολές μας να ανοίξουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης να κρατά τις Σχολές μας κλειστές για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα, γιατί θεωρεί κόστος τα αναγκαία μέτρα, τα δίκαια αιτήματα που τόσο καιρό χιλιάδες φοιτητές προβάλλουμε, όπως τη διαμόρφωση και την αξιοποίηση πρόσθετων χώρων για να σπάσουν τα Έτη σε μικρότερα κλιμάκια κ.α.

Με τη σημερινή μας πρωτοβουλία πάμε κόντρα συνολικά στην πολιτική της κυβέρνησης που προχωρά την προσαρμογή ακόμη περισσότερο του Πανεπιστημίου στις ανάγκες της αγοράς, στις ανάγκες των λίγων.

Πάμε κόντρα στην ίδια τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βιάζεται να εφαρμόσει τον νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη, αφού έχει ήδη συστήσει αυτοτελή υπηρεσία με τίτλο «Μονάδα Ασφάλειας και Προστασίας», έχει ήδη συγκροτήσει «Επιτροπή Ασφάλειας και Προστασίας», ενώ αποφάσισε και την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που θα οδηγήσει σε τεράστια μείωση των εισακτέων των Τμημάτων.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και τον δίκαιο αγώνα μας για την εκπαίδευση που μας αξίζει! Γινόμαστε φοιτητές ξανά! #foitites_ksana.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required