20 Απρ 2021

«Το Αλάτι της Γης» στη Σάμο - Κυριακή, 25 Απριλίου - ΕΡΤ1 στις 13:00

Όπως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη, της αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κας Αναστασίας Αντωνέλλη αλλά και του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη, βρέθηκε αρχές Απριλίου στη Σάμο το τηλεοπτικό συνεργείο της επιτυχημένης εκπομπής της ΕΡΤ «Το Αλάτι της Γης». 

Η μετάδοση της εκπομπής, που είναι αφιερωμένη στο νησί μας, πρόκειται να μεταδοθεί αυτή την Κυριακή, 25 Απριλίου, στις 13:00 από την ΕΡΤ1.
ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΡΤ-1, ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021, ώρα 13:00-15:00 

«Ρόδα θα ρίξω στο γιαλό» - Μουσικό οδοιπορικό στη Σάμο

Η εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» και ο Λάμπρος Λιάβας την Κυριακή 25 Απριλίου ώρα 13:00-15:00, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, επισκέπτονται την ακριτική Σάμο σ’ ένα γοητευτικό οδοιπορικό στην πλούσια και πολύμορφη μουσική και χορευτική παράδοση του νησιού.
Στην εκπομπή γίνεται αναφορά στις σχέσεις της Σάμου με τη Σμύρνη και τα μικρασιατικά παράλια, στα πανηγύρια, τους χορούς, τα όργανα και τους οργανοπαίκτες, καθώς και στα εξαιρετικά σαμιώτικα κρασιά και την τοπική γαστρονομία που συνοδεύουν τα γλέντια των μερακλήδων!
Μουσικός ξεναγός μας είναι ο Δημήτρης Ζαχαρίου, μουσικολόγος αλλά και λαϊκός βιολάτορας, ερευνητής
της μουσικής παράδοσης του νησιού.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Γιαμαίος, Δημήτρης Ζαχαρίου, Βασίλης Σαράντου: βιολί, Αντώνης & Μανόλης Αρχοντούλης: λαούτο, π. Βασίλειος Γιαμαίος: λαούτο, Γιώργος Λιάπης: κιθάρα-λαούτο, Μανόλης Βουλαρίνος: κιθάρα, Αλέξανδρος Διακογιάννης: τσίμπαλο, Κυριάκος Μαυρίκης: σαντούρι, Κωνσταντίνος Μιχαλάκης & Γιάννης Μυτιληνός: ακορντεόν, Γιάννης Χατζηανδρέου & Χαρίλαος Νικολάου: κλαρίνο, Νίκος Σαράντου: τρομπέτα, Μανόλης Λεβισιανός & Κώστας Παπαχριστοδούλου (Γκελέσος): τσαμπούνα-τραγούδι. 

Τραγουδούν οι: Μανόλης Βουλαρίνος, Βαγγέλης Γιαγιάς, Μάκης Γιαμαίος, Δημήτρης Ζαχαρίου, Παναγιώτης Παναγάκης, Κυριάκος Μαυρίκης, Νίκος Σαράντου & Φιλιώ Σαράντου.

Επιμέλεια χορών: Ευθύμης Ευαγγέλου, Δημήτρης Κουσκούσης, Αγγελική Κουλούρη, Γιώργος Κουταλακίδης & Άννα Μαυρίκη. 

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Κλεοπάτρας Λυμπέρη και του Αριστοτέλη Τσιούρα, των δύο νέων που "έφυγαν" στον σεισμό της Σάμου το 2020.

Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required