18 Απρ 2021

2ήμερη επίσκεψη στη Σάμο από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Μεταφορών

Διήμερη επίσκεψη στην Σάμο πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Μεταφορών κ. Νίκος Νύκτας. Την Πέμπτη, 15 Απριλίου, ο αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με την αντιδήμαρχο Τουρισμού Ανατολικής Σάμου κα. Κάιλα και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Δυτικής Σάμου κ. Βακάκη παρουσία των αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη, του περιφερειακού συμβούλου κ. Τριανταφύλλου, του αντιδημάρχου Μαραθοκάμπου κ. Βολακάκη και συνεργατών τους.


Στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των Δήμων συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης για τον σχεδιασμό αποτελεσματικών ενεργειών τουριστικής προβολής της Σάμου και την δημιουργία δράσεων, έτσι ώστε η Σάμος να βελτιώσει το τουριστικό της προϊόν και να καταφέρει να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Την ίδια ημέρα ο κ. Νύκτας συνάντησε εκπροσώπους των σωματείων ταξί και συνομίλησε μαζί τους για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.


Την Παρασκευή, 16 Απριλίου, ο κ. Νύκτας μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη και τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Τριανταφύλλου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων και του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Σάμου. Συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο η Περιφέρεια μπορεί να συνδράμει στο έργο των σημαντικών αυτών φορέων ενώ ο κ. Νύκτας άκουσε πολύ προσεκτικά τις προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή άφιξη επισκεπτών στο νησί. Στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού επισκέφτηκε το Πυθαγόρειο και τις βελτιωτικές εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται στο λιμάνι από την Περιφέρεια.

Ο κ. Νύκτας αμέσως μετά το πέρας της επίσκεψής του στη Σάμο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Σάμος αποτελεί την Κορωνίδα του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο, οφείλουμε όλοι οι φορείς και η πολιτεία να συνδράμουμε τα μέγιστα στην γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών μετά τον σεισμό, έτσι ώστε το πανέμορφο αυτό μέρος να μπορεί και πάλι να φιλοξενήσει πολίτες του κόσμου. Η φετινή χρονιά λόγω των συνεπειών της Πανδημίας διαφαίνεται αβέβαιη για τον τουρισμό. Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη δεν χάνει χρόνο και ξεκινάει οργανωμένο σχεδιασμό δράσεων με στόχο την αύξηση επισκεπτών στα νησιά μας και την καθιέρωση τους ως αναγνωρίσιμους τουριστικούς προορισμούς. Σύντομα θα βρεθώ ξανά στη Σάμο για περαιτέρω συναντήσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required