15 Απρ 2021

Βιολογικός – Εργασίες αποκατάστασης μετά το καλοκαίρι

Φωτο.: "Σαμιακόν Βήμα"
Το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της πρωτεύουσας, ένα έργο για το οποίο δαπανήθηκε συνολικά, όλα αυτά τα χρόνια, ένα ποσό που έφτασε τα 18.000.000 ευρώ, χωρίς την τελική λειτουργία του, πτωχεύοντας εταιρείες, δημιουργώντας σειρά κακοτεχνιών, ταλαιπωρώντας πολυετώς την πόλη της Σάμου και τους κατοίκους της, συζητήθηκε ως αποκλειστικό θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου.

Δια τηλεδιασκέψεως, 2 μελετητές που έχουν αναλάβει να φέρουν 3 προτεινόμενες λύσεις επέμβασης, ώστε, επιτέλους (!), να λειτουργήσει ο Βιιολογικός, απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων οι οποίοι αποφάσισαν με 11 ψήφους υπέρ να επιλεγεί η λύση Β με δαπάνη 717.200 €. Αυτό οδηγεί και πάλι σε σκάψιμο δρόμων και σημείων της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας ενώ οι μελετητές υπολογίζουν ένα χρονικό διάστημα 3,5 μηνών για την περάτωση των εργασιών. 

Οι γνωρίζοντες τα τεχνικά θέματα δεν συμφωνούν με αυτό το χρονοδιάγραμμα ούτε αποδέχονται ως εφικτό τον στόχο κάλυψης εργασιών 40 μέτρων σε ημερήσια βάση. 

Όπως και να έχει, οι εργασίες, ώστε να μην πληγεί η ήδη στραπατσαρισμένη τουριστική περίοδος (λόγω της πανδημίας για ακόμη μία σεζόν), υπολογίζεται να ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι κατά το μήνα Νοέμβριο. Κανείς δεν είναι σε θέση να αρνηθεί τη λειτουργία ενός τόσο σημαντικού έργου αλλά η εμπειρία του παρελθόντος έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Ίδωμεν…








Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required