23 Απρ 2021

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου  συμμετείχε στις 22 Απριλίου στην πανελλαδική πανειγυονομική κινητοποίηση, με τρίωρη στάση εργασίας. 

Κατά τη διάρκεια της στάσης το ΔΣ του συλλόγου, παρουσία και άλλων εργαζομένων, πραγματοποίησε συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου , όπου αναφέρθηκαν τα αιτήματα του συλλόγου και κάλεσαν τον διοικητή να δεσμευτεί με αυτά. 

Το πρώτο αίτημα που έθεσε το ΔΣ ήταν των ελλείψεων ανθρωπίνου δυναμικού σε όλα τα τμήματα και σε όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, στις οποίες το προσωπικό παραμένει το ίδιο αριθμητικά και σε πολλές περιπτώσεις είναι λιγότερο απ' ό,τι ήταν πριν την πανδημία, όπως οι τραυματιοφορείς.

Ο Σύλλογος αναφέρει: "Τέθηκε το ζήτημα της επικινδυνότητας που υπάρχει γενικότερα για τη διασπορά σε προσωπικό και ασθενείς του covid-19 , αλλά και άλλων λοιμώξεων , αφού το ίδιο προσωπικό είναι σχεδόν για όλα τα περιστατικά και ιδιαίτερα τονίσαμε το θέμα της γενικής ΜΕΘ, που έχει δημιουργηθεί σε χώρους των χειρουργείων και λειτουργεί με το προσωπικό του χειρουργείου και του αναισθησιολογικού τμήματος, το οποίο δεν εξειδικευμένο να εργάζεται σε ΜΕΘ. 

Δεύτερον τέθηκε το ζήτημα των συμβασιούχων συναδέλφων μας και απαιτήσαμε τη μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας. Ζητήσαμε από τον διοικητή να πάρει απόφαση το συμβούλιο διοίκησης και να απευθυνθεί εγγράφως στο αρμόδιο υπουργείο, ότι αυτοί οι συνάδελφοι είναι απαραίτητοι, έχουν αποκτήσει εμπειρία, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να μονιμοποιηθούν. 



Τρίτο αίτημα  που βάλαμε ήταν η χορήγηση κανονικών αδειών στους εργαζόμενους για τον λόγο ότι έχει γίνει αναστολή των κανονικών αδειών εδώ και ένα χρόνο. Κρίνουμε ότι το θέμα αυτό είναι σοβαρό, διότι ήδη η υπηρεσία οφείλει άδειες στους εργαζόμενους από το 2018. 

Επίσης, επισημάναμε για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί το νοσοκομείο να αποτελεί εμβολιαστικό κέντρο, πράγμα που πρέπει να γίνεται από την πρωτοβάθμια υγεία, αφού βέβαια θα έπρεπε εγκαίρως να είχε στελεχωθεί και να υπήρχαν στο νησί κινητές μονάδες εμβολιασμού. Θεωρούμε απαράδεκτο να παραμένουν εδώ και ένα χρόνο ουσιαστικά κλειστά τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και να λειτουργεί μέσα σε αυτό εμβολιαστικό κέντρο με το είδη υπάρχον προσωπικό. 

Τέλος, καλέσαμε τον διοικητή να δώσει στοιχεία στον σύλλογο και στη δημοσιότητα και να αναφέρει πόσους εργαζόμενους είχε το νοσοκομείο τον Φεβρουάριο του 2020 και πόσους έχει σήμερα. 

Ο διοικητής μας απάντησε πως αναμένεται η πρόσληψη έξι ατόμων μέσο Π.Ν.Π και για παρά πέρα προσλήψεις δεν τον επιτρέπουν τα οικονομικά , δηλαδή ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου που είναι μειωμένος. Καμία απάντηση δεν έδωσε για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων μας με ελαστικές μορφές εργασίας, μας είπε πως συμφωνεί και πως θα το μεταφέρει στο αρμόδιο υπουργείο, όπως και για τη χορήγηση των κανονικών αδειών, μας απάντησε πως θα απευθυνθεί προφορικά στην δεύτερη υγειονομική περιφέρεια και στο αρμόδιο υπουργείο. 

Ο σύλλογος μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και για υψηλού επιπέδου παροχές υγείας σε όλους όσους τις έχουν ανάγκη. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις 6 του Μάη, συμμετέχοντας στην Πανεργατική Πανελλαδική απεργία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required