14 Απρ 2021

Προσφυγικό / Μεταναστευτικό – Έρευνα του ΕΚΠΑ

Η ένταξη των προσφύγων / μεταναστών στη χώρα μας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία τα επόμενα χρόνια καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των αιτούντων άσυλο θα λάβει άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος έχουν επιλεγεί για την δημιουργία νέων δομών με σκοπό τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. 


Στο πλαίσιο διπλωματικής εργασίας πραγματοποιείται έρευνα με σκοπό να απαντηθεί το ερώτημα: «Πόσο έτοιμες είναι οι τοπικές κοινωνίες τριών νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος & Χίος) ως προς την ένταξη των προσφύγων / μεταναστών;»

Η έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» του Τμήματος Ιατρικής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συμμετέχοντας κάποιος στην έρευνα συνεισφέρει στην εξαγωγή αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων σχετικά με τη δεκτικότητα ως προς ένταξη των προσφύγων / μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες. Επιπλέον, μέσα από την έρευνα θα εξαχθούν πιθανά προβλήματα και οφέλη που μπορεί να προκύψουν από την ενσωμάτωση του προσφυγικού πληθυσμού στην τοπική κοινωνία. Η συμμετοχή στην έρευνα είναι προαιρετική. Σε περίπτωση που ο συμμετέχων στην έρευνα αλλάξει γνώμη, σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας, είναι σε θέση να αποχωρήσει χωρίς να αποθηκευτούν οι απαντήσεις του.

Η ερευνητική διαδικασία συμμορφώνεται πλήρως με τον Κανονισμό (ΕΕ) 679/2016 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και με τη σχετική ελληνική νομοθεσία. Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα είναι ανώνυμα, εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας.

Για συμμετοχή πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/iz3g6AQBPnzsv9Tj9

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι συμμετέχοντες ή ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Ρέππα στο e-mail: reppasstefanos@gmail.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required