17 Απρ 2021

Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Κοντακαίικα - Συνεχίζεται η προσπάθεια και με τη συνδρομή του Στρατού

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Αγίου Δημητρίου Κοντακαιίκων. Η επιχείρηση συνεχίζεται αφού υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης είναι ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Ιωάννης Σταμούλης.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 46 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του Στρατού που με μηχάνημά του άνοιξε ζώνη δυτικά του Καρλοβάσου, όπως μας ανέφερε ο διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, ταξίαρχος Νικόλαος Γκρέτσας που έσπευσε στο σημείο της πυρκαγιάς, καθώς και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά τα 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη (Canadair), αντιμετώπισαν αδυναμία συνέχισης των πτήσεων λόγω των ισχυρών πλάγιων νότιων ανέμων. 2 από τα αεροσκάφη κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα.


«Θα παραμείνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή», όπως μας ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης. Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκαν, συντονίζοντας το έργο κατάσβεσης, ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Σταμούλης, ο ταξίαρχος Νικόλαος Γκρέτσας, ο διοικητής της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Σάμου, πύραρχος Παναγιώτης Μπαθρέλλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, αντιπύραρχος Γιώργος Μιαούλης, ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, ο πρόεδρος Κοινότητας Καρλοβάσου Μανόλης Νικολού, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Σάμου Αλέξανδρος Τατούρης και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Κοινότητας Καρλοβάσου Χρήστος Σακελλάρης.

Μέχρι αυτή την ώρα, εκτός της δασικής περιοχής που παραδόθηκε στις φλόγες, έχει καεί μία μικρή αγροικία. Κλιμάκιο ανακριτικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required