8 Απρ 2021

"Λαϊκή Συσπείρωση" Ανατολικής Σάμου: «Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Σάμου»

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπέιρωση" Ανατολικής Σάμου, αναφέρεται στο θέμα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Σάμου, που λειτουργεί στο Βαθύ και ως Εμβολιαστικό Κέντρο κατά του κορωνοϊού εδώ και λίγες μέρες.


«Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας (7 Απριλίου), η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου, ενώνει τη φωνή της με αυτή των υγειονομικών όλης της χώρας που στενάζουν στο υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας δίνοντας με ηρωισμό τη μάχη με τον κορονοϊό. Στηρίζουμε τον αγώνα και την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας της Σάμου.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση και την οργή μας για την απαράδεκτη και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που ένα χρόνο τώρα αφήνει ανοχύρωτα τα Νοσοκομεία και τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, οδηγώντας στο θάνατο χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Διεκδικούμε άμεσες προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας, στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Υγείας, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων στο νησί μας , τη λειτουργία επαρκούς αριθμού εμβολιαστικών κέντρων εκτός Νοσοκομείου.

Ιδιαίτερα στο δήμο Ανατολικής Σάμου ψηλά στις απαιτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκεται η επαρκής στελέχωση και πλήρης λειτουργία του Κέντρου Υγείας της περιοχής μας, που μόνο στα χαρτιά υφίσταται ως τέτοιο, αφού μέχρι στιγμής διαθέτει μόνο τους τρείς γιατρούς του πρώην ΙΚΑ και τίποτα άλλο.

Υποστηρίζουμε το αίτημα των εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων της περιοχής και του Εργατικού Κέντρου Σάμου, για άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας με το ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό, την πλήρη λειτουργία του 24 ώρες το 24ωρο με πλήρη κάλυψη των ασθενών σε όλες τις εξετάσεις και τις εργαστηριακές αναλύσεις.

Καλούμε τους δημότες, όλο το λαό της περιοχής , να διεκδικήσουμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους , χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα. Επίταξη τώρα όλων των ιδιωτικών κλινικών.»

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Του Κυριάκου Ζηλάκου, ενός από τους 14 απολυμένους δημοσιογράφους του Ριζοσπάστη μετά από 25 χρόνια προσφοράς στην εφημερίδα.
Η διεύθυνση του Ριζοσπάστη, με σειρά άρθρων και σχολίων της που δημοσιεύει τις τελευταίες μέρες(http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=3/3/2013&id=14453&pageNo=2&direction=1) επιχειρεί να αντιστρέψει στα μάτια των αναγνωστών της εφημερίδας την πραγματικότητα, σχετικά με όσα συμβαίνουν στον Ριζοσπάστη, που έχουν να κάνουν με τις απολύσεις και την ουσιαστική παύση πληρωμών στους εργαζόμενους. Βασικά τους εργαλεία το ψέμα, η εκμετάλλευση των συναισθημάτων των αναγνωστών τους και η στοχοποίηση όσων τολμάνε όχι να πούνε κάτι διαφορετικό αλλά ακόμα και να ρωτήσουν κάτι. Είναι ενδεικτικό ότι αποφεύγουν επιμελώς να κάνουν χρήση της λέξης «απολύσεις» και αντί γι’ αυτό μιλάνε για «μειώσεις προσωπικούΟι εργαζόμενοι στον Ριζοσπάστη αλλά και στις άλλες κομματικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ, αυτό που βλέπουν είναι πως από την ηγεσία του ΚΚΕ αξιοποιείται εναντίον τους αυτό το «ρεύμα» της μνημονιακής πολιτικής. Από κει και πέρα, κανέναν δεν πείθουν οι αφορισμοί του είδους «ο Ριζοσπάστης δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση». Ε λοιπόν, ο Ριζοσπάστης δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση όσο δεν είναι καπιταλισμός αυτό που γίνεται στην Κίνα. Λένε ακόμα πως δεν είναι «κερδοσκοπική εταιρεία». Δηλαδή τις μας λένε, όποιος διακηρύσσει ότι δεν είναι κερδοσκοπική εταιρεία μπορεί να παραβιάζει βάναυσα τα δικαιώματα όσων εργάζονται στις επιχειρήσεις του. Με την ίδια λογική και οι μεγαλοεκδότες θα μπορούσαν να πουν τα ίδια ή ακόμα και να έφτιαχναν ένα «κόμμα» (εκτός από τα κόμματα που στηρίζουν) για να βαφτίσουν τις δραστηριότητές τους «κομματικές επιχειρήσεις». Βέβαια, γράφονται και πολλά άλλα ψέματα. «Δεν έγιναν μειώσεις μισθών, όπως σε όλα τα αστικά ΜΜΕ». Μέγα ψέμα. Στο Ριζοσπάστη, από το καλοκαίρι του 2010 έγιναν μειώσεις 15-40% στους μισθούς όσων είναι μέλη του ΚΚΕ με τον μανδύα της «εθελοντικής» προσφοράς, υπό την απειλή της διαγραφής και της απόλυσης. Δηλαδή, η αποθέωση των ατομικών συμβάσεων.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required