14 Μαΐ 2021

Μύλοι: Διήμερος εορτασμός (15-16/5) στη μνήμη του Αγίου Μακαρίου

Ο ιστορικός Ναός του Αγίου Μακαρίου στους Μύλους

Το διήμερο 15-16 Μαΐου θα εορτασθεί στους Μύλους, όπως κάθε χρόνο και σύμφωνα με παλαιότατη τοπική παράδοση, η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά Επισκόπου Κορίνθου (1731-1805).

Ο Άγιος Μακάριος, στα τελευταία δώδεκα έτη της επίγειας πορείας του, ασκήτευσε στον Βροντάδο Χίου,όπου και εκοιμήθη στις 17 Απριλίου 1805. Εις ανάμνηση της διελεύσεώς του μετά τα μέσα του 18ου αιώνα από την περιοχή του ιστορικού χωριού των Μύλων Σάμου ανεγέρθηκε περί το 1825 από τον μοναχό Κωνστάντιο, πνευματικό τέκνο του αγίου, ιερός Ναός επ’ ονόματί του, ο οποίος συνδέεται με πλούσια θαυματουργική παράδοση.


Εικόνα του Αγίου Μακαρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Μύλων Σάμου

Το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού της μνήμης του Αγίου,ο οποίος θα λάβει χώρα υπό το υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω της πανδημίας, έχει ως ακολούθως: Το Σάββατο 15 Μαΐου θα τελεσθεί στις 5 μ.μ. στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Μακαρίου Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ στις 7 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Μύλων, όπου φυλάσσεται η εφέστιος εικόνα του θαυματουργού Αγίου Μακαρίου.

Την Κυριακή 16 Μαΐου, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου στους Μύλους Σάμου, θα ψαλεί στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στις 7 π.μ. ο Όρθρος και θα επακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία των Μύλων το Ύψωμα της Ιεράς Εικόνος του Αγίου. Η ευχή όλων μας είναι ο Άγιος Μακάριος να πρεσβεύει αδιάλειπτα στον Κύριο τόσο για τη σωματική και ψυχική υγεία όσο και για την εν Χριστώ αφύπνισή μας,παράλληλα δε να απαλλάξει σύντομα την πατρίδα μας από την παρούσα πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required