21 Μαΐ 2021

Τριήμερη απεργία των δικηγόρων Σάμου - 24, 25, & 26 Μαΐου

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου συνεδρίασε εκτάκτως χθες Πέμπτη, 20 Μαΐου, στις 6 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης και αποφάσισε ομόφωνα την απεργία των Δικηγόρων Σάμου την Δευτέρα 24, Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.

Πρόκειται για τις ημέρες συνεδρίασης του Μεταβατικού Εφετείου Αιγαίου στη Σάμο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός της άρνησης των δικαστικών υπαλλήλων του Εφετείου Αιγαίου να πληρώσουν τη θέση γραμματέα έδρας στις Πολιτικές Δίκες, σε 2η συνεχόμενη δικάσιμο κατά προφανή και απροκάλυπτη παράβαση του πρόσφατου ΠΔ.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η υπομονή, η αντοχή και η αναμονή των μελών του Δ.Σ Σάμου αλλά και ολόκληρης της Σαμιακής κοινωνίας εξαντλήθηκε αφού από τον Οκτώβριο του έτους 2019 (!!!) έχει να συνεδριάσει το Εφετείο Αιγαίου στη μεταβατική του έδρα στη Σάμο λόγω των αλλεπάλληλων απεργιακών κινητοποιήσεων των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Σάμου και τώρα του Εφετείου Αιγαίου.

Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να μεριμνήσει άμεσα ούτως ώστε να λυθεί το πρόβλημα αρνησιδικίας που ανέκυψε καλύπτοντας άμεσα τις κενές οργανικές θέσεις στο Πρωτοδικείο Σάμου και στις λοιπές δικαστικές υπηρεσίες ούτως ώστε ένας υπάλληλος με οργανική θέση αποκλειστικά να καλύπτει τη γραμματείας του Μεταβατικού Εφετείου Αιγαίου.

Επιπρόσθετα η ΓΣ των μελών του Δ.Σ Σάμου ομόφωνα αποφάσισε τα μέλη του να απέχουν από τα καθήκοντα τους την Δευτέρα 24 Μαίου 2021 ημέρα συνεδρίασης του μεταβατικού Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ικαρίας και την Τετάρτη 25/5 ημέρα συνεδρίασης του Ειρηνοδικείου Ικαρίας αφού λόγω της πανδημίας και του γεγονότος ότι το νησί της Ικαρίας επιδημιολογικά βρίσκεται στο «κόκκινο» η παρουσία των παραγόντων της δίκης και των πολιτών σε μία μικρή και ακατάλληλη δικαστική αίθουσα εγκυμονεί πλείστους όσους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                   ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required