3 Μαΐ 2021

Απεργία Πρωτομαγιάς στις 6 Μαΐου - Κινητοποιήσεις σε Σάμο & Ικαρία

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς, που θα διεξαχθούν την Πέμπτη, 6 Μαΐου, αναφέρεται το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ τονίζοντας ότι θα υπάρξουν απεργιακές συγκεντρώσεις στο Εργατικό Κέντρο Σάμου και στo Μνημείο Εκτελεσμένων της Καισαριανής στον Εύδηλο Ικαρίας. «Έναν χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο λαός της χώρας μας συνεχίζει να μετρά τους νεκρούς του και τα χτυπήματα στα εργασιακά μας δικαιώματα.


Τα μέτρα, όπως είχαμε εκτιμήσει, ήρθαν για να μείνουν. Ήταν μέτρα που βρίσκονταν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης , που εκμεταλλεύτηκε και την πανδημία για την επιτάχυνσή τους. Την κρίση τους τη φορτώνουν και πάλι στις πλάτες μας.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886, γκρεμίζει ό,τι απέμεινε όρθιο με τους αγώνες μας, για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. -Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.

-Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

-Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.

-Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.

-Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Όλα τα παραπάνω λίγο ως πολύ τα συναντάμε επίσημα ή ανεπίσημα στους εργασιακούς χώρους των ΟΤΑ, με τις δεκάδες συμβάσεις, στα νοσοκομεία που στενάζουν από υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, στα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς λάστιχο, στις δημόσιες υπηρεσίες με το ελλιπές προσωπικό που του φορτώνουν όλα τα βάρη της κακοδιοίκησης, σε ένα δημόσιο τομέα που τον ονειρεύονται χωρίς μόνιμους υπαλλήλους , για να τσαλαπατάνε όποιο δικαίωμα έχει μείνει όρθιο με τους αγώνες μας.

Η 1η Μάη είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζόμενων, των συνδικάτων τους και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Επιχειρείται να γκρεμίσουν κατακτήσεις που βρίσκονται στην καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, γιατί είναι απαραίτητες για τη ζωή των εργαζομένων, την ξεκούραση, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Η διεκδίκηση, η κατοχύρωση και η υπεράσπιση του 8ωρου ήταν αφετηρία σε κάθε αγώνα, σε κάθε σύμβαση, σε κάθε μάχη μέσα στην ανειρήνευτη πάλη με τα αφεντικά στο άδικο σύστημα της εκμετάλλευσης. Η Κυριακή αργία επίσης !

135 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο στον εμβληματικό αγώνα τους για 8ωρη εργάσιμη μέρα, η κυβέρνηση αυξάνει τον χρόνο εργασίας, τις υπερωρίες, το μέγεθος της συνολικής απλήρωτης εργασίας, μονιμοποιεί τον υποκατώτατο μισθό των 200 ευρώ!!. Η κυβέρνηση, όπως φύλαξε σαν κόρη οφθαλμού τα κέρδη των ιδιωτικών νοσοκομείων μέσα σε συνθήκες πανδημίας, δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό να τσαλαβουτήσει στο αίμα των εργατών του Σικάγο, δηλώνοντας με θράσος πως η κατάργηση του 8ωρου είναι ευεργετικό μέτρο για τους εργαζόμενους.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που πέρσι τέτοιες μέρες δώσαμε με την οργάνωση μας και την πειθαρχία μας το μήνυμα της ελπίδας σε ολόκληρο τον κόσμο, που σπάσαμε στην πράξη τις κυβερνητικές απαράδεκτες απαγορεύσεις δίνοντας εικόνες λάμψης για το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς στις άγριες συνθήκες της πανδημίας, πρέπει να κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς. Οργανώνουμε την απεργιακή μας απάντηση την Πέμπτη 6 Μάη, τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας και απαντώντας αγωνιστικά στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα.


Απευθύνουμε κάλεσμα να οργανώσουμε την απεργία στις 6 Μάη με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της 1ης Μάη, του ταξικού αγώνα των εργατών, που γράφτηκε με αίμα στις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του εργατικού κινήματος και φώτισε το δρόμο και την προοπτική για τους εργάτες όλου του κόσμου. Καλούμε όλα τα α/μια σωματεία της δύναμής μας στον ταξικό γιορτασμό της πρωτομαγιάς , για να δοθεί καθοριστική απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 ΠΜ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ 12:00 ΠΜ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ.

Η Ε.Γ. ΤΟΥ Ν.Τ. ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required