10 Μαΐ 2021

Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χώρας

Σήμερα Δευτέρα, 10 Μαΐου, πραγματοποιείται η επανέναρξη των σχολείων. Τα προβλήματα όμως δεν λείπουν και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Χώρας προχώρησε σε γραπτή διαμαρτυρία. Υπενθυμίζουμε ότι το σχολείο της Χώρας έχει πληγεί από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020. Στη διαμαρτυρία τους αναφέρουν τα εξής:


«Είμαστε ευτυχείς που μετά από το μεγάλο διάστημα καραντίνας, οι μικροί μας μαθητές θα βρεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, τηρώντας τα μέτρα και τις οδηγίες που ορίζονται, με πειθαρχία και υποδειγματική προσήλωση. Όλα τα σχολεία θα υποδεχτούν τους μαθητές τους πλην ελαχίστων του Δήμου Ανατολικής Σάμου καθώς ο σεισμός στις 30 Οκτωβρίου κατέστησε ακατάλληλα ορισμένα κτήρια, ένα εξ αυτών είναι το Ιστορικό κτήριο στο οποίο στεγαζόταν το Δημοτικό σχολείο Χώρας. Ως αποτέλεσμα αυτού δόθηκε προσωρινή λύση από την δημοτική αρχή με την τοποθέτηση κοντέινερ στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου με σκοπό τη διεξαγωγή των μαθημάτων της 1ης, 2ας και 3ης τάξης του δημοτικού, με παράλληλη μετακίνηση των μαθητών των υπολοίπων τάξεων στο δημοτικό σχολείο Μυτιληνιών.

Μία λύση προσωρινή που με την καθυστέρηση τείνει να γίνει μόνιμη. Ο σύλλογος σε συνεχείς ενοχλήσεις λάμβανε προφορικές διαβεβαιώσεις από τις αρμόδιες αρχές ότι η προσωρινή μετεγκατάσταση του σχολείου θα έχει ολοκληρωθεί στο χώρο των ΣΟΑ Χώρας και θα λειτουργήσει εκεί με την έναρξη των μαθημάτων μετά τις διακοπές του Πάσχα. Παρόλα αυτά δεν έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση έως σήμερα και καλούμαστε να εφαρμόσουμε την προσωρινή λύση που έχουν προτείνει οι δημοτικές αρχές. Η λύση αυτή έχει προκαλέσει δυσχέρειες, κατόπιν προφορικής ενημέρωσης του συλλόγου μας από γονείς που τον απαρτίζουν. Να σημειώσουμε κάπου εδώ πως λύση που καλούμαστε να ακολουθήσουμε είναι διπλά προσωρινή καθώς και η μετεγκατάσταση μας στα ΣΟΑ Χώρας αποτελεί προσωρινή λύση μέχρι την αποκατάσταση του δημοτικού σχολείου.

Με μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του διευθυντή του Δημοτικού σχολείου, κ Π. Ζαβουδάκη, εμπιστευόμαστε τις πληροφορίες που μας παρείχε, για παράδοση του έργου εντός 2 εβδομάδων. Ευχόμαστε η ταλαιπωρία που βιώνουν οι μαθητές μας να τελειώσει μέσα σε αυτή την παράταση, ωστόσο το Δ.Σ. θα καταθέσει έγγραφη διαμαρτυρία στους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να λάβει εγγράφως απαντήσεις.

Αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη πρωτίστως στα παιδιά μας, που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί αυτή την σχολική χρονιά και δευτερευόντως στους εαυτούς μας, που έχουμε αναλάβει ένα φορτίο που λίγοι σύλλογοι έχουν σηκώσει. Είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε με ομόνοια και συνεργασία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required