24 Μαΐ 2021

Ν.Τ. Σάμου ΑΔΕΔΥ - Προετοιμάζοντας τις επόμενες κινητοποιήσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

Κινητοποιήσεις κατά του νέου νομοσχεδίου που φέρνει προς ψήφιση ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης προετοιμάζει το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Εκτελεστική γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, καλεί όλα τα σωματεία μέλη της να συμμετέχουν σε σύσκεψη, που οργανώνει την Τρίτη 25-5-2021 και ώρα 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, προκειμένου τους συναδέλφους μας και να οργανώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που φέρνει προς ψήφιση στην Βουλή η Κυβέρνηση.

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, που ουσιαστικά καταργεί την 8ωρη εργασία. Φέρνει 10ωρη και 12ωρη δουλειά χωρίς επιπλέον αμοιβή των υπερωριών. Αυξάνει τον αριθμό των υπερωριών ανά έτος τις οποίες μπορεί να επιβάλλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ξηλώνει την κυριακάτικη αργία και σε άλλους κλάδους, θωρακίζει και εδραιώνει την τηλεργασία, χτυπάει περεταίρω το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση με νέα εμπόδια, με φακέλωμα των συνδικάτων. Ουσιαστικά εντείνει ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση, απαλλάσσοντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες από κάθε εργατική κατάκτηση όπως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το σταθερό χρόνο εργασίας, το δικαίωμα στην ξεκούραση. Τα ωράρια – λάστιχα παραμένουν, όπως και οι ολοένα μεγαλύτερες απαιτήσεις της εργοδοσίας για τσάμπα εργασία.

Το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ οργανώνει την Παρασκευή 28-5-2021 στις 19:00 συλλαλητήριο.

Συμμετέχουμε μαζικά Πανελλαδικά στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία σε Σάμο και Ικαρία να πάρουν αποφάσεις μέσα από μαζικές διαδικασίες, ώστε να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο-τερατούργημα της κυβέρνησης, που μας γυρίζει όλους 1 αιώνα πίσω!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required