6 Μαΐ 2021

Αποκλεισμός της Σάμου από τον κατάλογο των "πράσινων νησιών" - Διαμαρτυρία Ένωσης Ξενοδόχων

Σε επιστολή διαμαρτυρίας προχώρησε σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου, η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου για τον αποκλεισμό του νησιού από τον κατάλογο των "πράσινων νησιών" που δημοσίευσε πρόσφατα η Αγγλική κυβέρνηση. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: 

«Με το παρόν Δελτίο Τύπου η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Σαμου θέλει να ενημερώσει όλους τους φορείς του τουρισμού πως στο πλαίσιο επανεκκίνησης της τουριστικής περιόδου απέστειλε σήμερα επίσημη επιστολή υπόψη της αξιότιμης κυρίας Πρέσβειρας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, η οποία επίσης προωθήθηκε στον αξιότιμο Πρέσβη της Ελλάδος στο Λονδίνο αλλά και στο κυριότερο ταξιδιωτικό γραφείο TUI UK.

Μέσω της επιστολής μας θελήσαμε να εκφράσουμε την διαφωνία μας για την μη ένταξη της Σάμου στον κατάλογο που δημοσίευσε πρόσφατα η Αγγλική κυβέρνηση διαχωρίζοντας αρκετούς προορισμούς σε πράσινους, πορτοκαλί και κόκκινους ανάλογα την επιδημιολογική τους κατάσταση. Από τον κατάλογο αυτό ως “πράσινοι” προορισμοί χαρακτηριστήκαν μόνο 5 ελληνικά νησιά.

Κρίναμε απαραίτητο λοιπόν, μέσω της επίσημης επιστολής μας, στα αγγλικά, να παρουσιάσουμε την δημοφιλία του νησιού μας στους Άγγλους επισκέπτες και να τονίσουμε την πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε: “Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ύστερα από λεπτομερή έρευνα στα επίσημα στατιστικά του Εθνικού οργανισμού Υγείας με χαρά σας ανακοινώνουμε πως η Σάμος είχε μόλις 286 κρούσματα κορωνοιού ολόκληρό το 2021 με μόλις 5 ενεργά κρούσματα τον μήνα Μάιο. Επίσης σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στατιστικά οι μολύνσεις κορωνοιού στο νησί μας παρουσιάζουν σταθερά πτωτικές τάσεις τους τελευταίους 2 μήνες και παραπάνω από 7550 συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί με τους περισσότερους να απασχολούνται στον τουρισμό. Τα παραπάνω, πολύ χαμηλά νούμερα, μας κάνουν ιδιαιτέρως περήφανους και ενισχύουν το επιχείρημα μας πως το όμορφό νησί της Σάμου πρέπει να εξαιρεθεί και να συμπεριληφθεί άμεσα στους πράσινους προορισμούς της Ελλάδος, αμέσως μόλις ο FCDO και η Αγγλική κυβέρνηση επιτρέψει τα διεθνή ταξίδια και η Ελλάδα ανοίξει επισήμως τα σύνορα της”.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου αλλά και όλοι οι τοπικοί επαγγελματίες του τουρισμού συνεχίζουμε να δουλεύουμε με αισιοδοξία και με κύριο γνώμονα μας την υγεία και την ασφάλεια κάθε επισκέπτη που θα προτιμήσει το νησί μας για να περάσει ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος,
Εμμ. Βαλής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required