1 Ιουν 2021

Επιμελητήριο Σάμου - Διαμαρτυρία για την ακτοπλοϊκή υποβάθμιση της πρωτεύουσας

Με επιστολή του προς προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γιώργος Κυριαζής, εκφράζει την αγωνία και τη διαμαρτυρία του για την ακτοπλοϊκή υποβάθμιση της πρωτεύουσας του νομού αν και αποτελεί την πολυπληθέστερη και πλέον τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή της Σάμου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής διαμαρτυρίας.


ΣΑΜΟΣ 31/05/2021

ΠΡΟΣ

Κο. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


Κοιν:

-Κο. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο

Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων

-κο. Μανώλη Κουτουλάκη

Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

-Κο. Χριστόδουλο Στεφανάδη

Βουλευτή Σάμου

-Attica Group, Blue Star Ferries

Κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την αγωνία μας αλλά και τη διαμαρτυρία μας για την ακτοπλοϊκή υποβάθμιση της πρωτεύουσας του Νομού, που αποτελεί την πολυπληθέστατη αλλά και πλέον τουριστικά ανεπτυγμένη περιοχή του νησιού μας.

Το λιμάνι της πρωτεύουσας του Νομού το Βαθύ σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα δρομολόγια για τον Ιούλιο και Αύγουστο θα έχει κατά πολύ λιγότερες προσεγγίσεις από τα υπόλοιπα λιμάνι του νομού μας. Μάλιστα έχει αποκλειστεί και από τη δρομολόγηση ταχύπλοου πλοίου που θα δρομολογηθεί με βάση ενέργειες του Βουλευτή αλλά και πληροφορηθήκαμε ότι θα αποκλειστεί και από τις προσεγγίσεις του πλοίου μεταφοράς φορτηγών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων και των επαγγελματιών θα θέλαμε να σας καλέσουμε να ενεργήσετε για δίκαιη αντιμετώπιση στην κατανομή των προσεγγίσεων σε όλα τα λιμάνια του Νομού αλλά και να ενεργήσετε ανάλογα αποκλείοντας την επερχόμενη υποβάθμιση που μόνο αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα θα έχει για όλους .

Είμαστε στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required