14 Ιουν 2021

Για τη λειτουργία Πειραματικών Σχολείων στη Σάμο

Με επιστολή-ανακοίνωση, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κ. Μαρία Παπαδανιήλ, ενημερώνει τους γονείς για το θέμα λειτουργίας των Πειραματικών Σχολείων που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στη Σάμο. Ακολουθεί ολόκληρο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

«Αγαπητοί Γονείς

Σας ενημερώνουμε για την δυνατότητα φοίτησης του παιδιού σας σε νέο Πειραματικό Σχολείο από το σχολικό έτος 2020-21.

Συγκεκριμένα για την γεωγραφική περιοχή σας, θα λειτουργήσουν από το σχολικό έτος 2021-22 το 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου και το 1ο Γυμνάσιο Σάμου ως Πειραματικό Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο αντίστοιχα σύμφωνα με το ΦΕΚ 776/Β/26-2-2021.

Για την φοίτηση του παιδιού σας στο Πειραματικό Σχολείο, θα πρέπει κατ’ αρχήν να συμπληρώσετε (ως κηδεμόνας) την αίτηση ηλεκτρονικά στο https://www.iep.edu.gr/pps/deppsform.php έως την 17η Ιουνίου 2021. Λεπτομέρειες για την διαδικασία υποβολής της αίτησής σας, μπορείτε να δείτε στην επισυναπτόμενη Υ.Α. αρ. Πρ. 58877/Δ6/25-5-2021.

Λάβετε υπόψη σας ότι:

1. Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2021-2022 πραγματοποιείται με κλήρωση. Οι μαθητές που θα κληρωθούν και θα εισαχθούν στην Α ́ τάξη του Πειραματικού Σχολείου μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέχρι και την Γ ́ Λυκείου του συνδεδεμένου Πειραματικού Λυκείου.

Τα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία, λειτουργούν σύμφωνα με τον N.4692/12-06-2020, ενώ ο αριθμός τους συμπληρώθηκε με το ΦΕΚ 776/Β/26-2-2021 και την Υ.Α. αρ. πρ. 51614/Δ6 11-5-2021. Ιδρύθηκαν για να αποτελέσουν θετικά παραδείγματα, να καλλιεργήσουν και να διαδώσουν τις βέλτιστες εκπαιδευτικές μεθόδους, πρακτικές και εργαλεία προς αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ώστε τελικά να ωφελείται κάθε μαθητής/τρια.

Ενδεικτικές επιπλέον δυνατότητες που παρέχουν τα Πειραματικά Σχολεία είναι οι όμιλοι αριστείας και δημιουργικότητας, η εφαρμογή πιλοτικών σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, η συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα μέσω της συνεργασίας με Πανεπιστήμια κ.ά. ερευνητικούς φορείς εντός και εκτός χώρας, η διδασκαλία από εκπαιδευτικούς οι οποίοι αξιολογούνται με βάση τα αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους και υπηρετούν με θητεία η οποία ανανεώνεται μετά από θετική αξιολογική κρίση.

Η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία αυτά από απομακρυσμένες περιοχές, μπορεί να γίνεται με ευθύνη της Πολιτείας όπως και σε κάθε άλλο σχολείο.

Σας καλούμε να αξιοποιήσετε τις νέες ευκαιρίες που δίνονται για την πρόοδο του παιδιού σας και να συμβάλετε στην προσπάθεια της Πολιτείας για αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required