1 Ιουν 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανατολικής Σάμου: «Το "Δίκτυο Υγειών Πόλεων" όχημα για την ιδιωτικοποίηση»

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου που διεξήχθη τη Δευτέρα, 31 Μαΐου (με τηλεδιάσκεψη), η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου εξέδωσε δελτίο Τύπου όπου αναφέρει τις θέσεις της για συγκεκριμένα θέματα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης.

ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ» ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε ακόμη μια φορά την απόπειρα που γίνεται μέσω των δήμων στο όνομα της δημόσιας υγείας και πρόληψης, για κατακερματισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, την εκχώρηση της πρόληψης και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους δήμους που θα οδηγήσει στη περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τελικά στην πλήρη ιδιωτικοποίησή τους. Στην παραπάνω κατεύθυνση κινείται η συμμετοχή του δήμου στο λεγόμενο «Δίκτυο Υγειών Πόλεων» καθώς και η ίδρυση ΚΕΠ Υγείας όπου εκτός των άλλων, υπάλληλοι χωρίς τις απαιτούμενες επιστημονικές γνώσεις θα κατευθύνουν τους ασθενείς ανάλογα με την πάθηση σε γιατρούς και νοσηλευτικά ιδρύματα.

Στην τοποθέτησή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα και στη χώρα μας υπάρχει η επιστημονική γνώση και το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό για να παράσχει αναβαθμισμένες φροντίδες πρόληψης και περίθαλψης. Πάνω απ’ όλα υπάρχει πλούτος από τη δουλειά όλων των εργαζόμενων για να καλύψει όλες τις ανάγκες με μιαπροϋπόθεση : Να φύγει από τη μέση το κέρδος των λίγων και να κατευθυνθούν οι απαραίτητοι πόροι στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στα αγροτικά και περιφερειακά Ιατρεία, για την πλήρη ιατρική κάλυψη του λαού».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΑΕΔ

Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να διεκδικήσει την παράταση του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τους συμβασιούχους του δήμου με αφορμή την παρέμβαση- πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αυτή τη στιγμή στο δήμο εργάζονται 60 συμβασιούχοι οι οποίοι θα βρεθούν στην ανεργία ενώ ο δήμος θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

«Ζητάμε - τόνισε η Λαϊκή Συσπείρωση- τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με πολιτική απόφαση ο δήμος να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, χωρίς περιστροφές, να μη βρεθεί κανένας εκτός δουλειάς.

Καθώς το πρόγραμμα είναι στα πλαίσια ταμείων της ΕΕ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείο Συνοχής και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) ζητούμε άμεσα την παράταση της σύμβασης μέχρι το τέλος του 2021 και παράλληλα τη μετατροπή της σε αορίστου χρόνου συμβάλλοντας στη βέλτιστη λειτουργία των φορέων και στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Διεκδικούμε προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά.

Οι ανάγκες των εργαζομένων δεν έχουν ημερομηνία λήξης».

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε προς τη δημοτική αρχή τις παρακάτω ερωτήσεις:

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΑΓΩΝΔΑ

Είναι γνωστό και έχει «κακοφορμίσει» το πρόβλημα της πρόσβασης στο δημοτικό σχολείο Παγώνδα - ιδιαίτερα μετά το σεισμό - αφού ο δασικός περιφερειακός δρόμος δεν παρέχει ασφάλεια για σχολικό λεωφορείο και οι εσωτερικοί δρόμοι του χωριού δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στους γονείς. Σε πρόσφατη ερώτησή μας στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, μας είχε απαντηθεί ότι ο δήμος πρότεινε προγραμματική σύμβαση με τη δασική υπηρεσία προκειμένου να διαπλατυνθεί ανάντι ο δρόμος και να ασφαλτοστρωθεί από τον δήμο . Τελικά μαθαίνουμε ότι τέτοια πρόταση δεν έχει κατατεθεί επίσημα παρά μόνο διερευνητικά.

ΡΩΤΑΜΕ τη δημοτική αρχή αν έχει ζητηθεί η προγραμματική σύμβαση, ποια είναι η απάντηση της δασικής υπηρεσίας και ποιες ενέργειες σκέφτεται να κάνει η δημοτική αρχή για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ώστε μέσα στο καλοκαίρι να προχωρήσει το έργο για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών.

*Έχουν γίνει συνεννοήσεις με τη δασική υπηρεσία η οποία ζήτησε πρώτα τη μελέτη προβλεπόμενων εργασιών για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση, απάντησε η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου. Παράλληλα επέμεινε ότι οι κατασκευές προστασίας στη διαδρομή των μαθητών μέσα από το χωριό είναι ασφαλείς.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχει ανασταλεί λόγω της πανδημίας, η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας.

Με δεδομένα ότι έχουν αποσυρθεί πολλά από τα μέτρα περιορισμού και οδεύουμε προς το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, και επειδή η δημοτική συγκοινωνία εξυπηρετεί αρκετούς συμπολίτες μας στις καθημερινές τους δραστηριότητες, ψώνια, τράπεζες, γιατρούς, αλλά και κολύμπι.

ΡΩΤΑΜΕ τη δημοτική αρχή, αν και πότε προγραμματίζει την επανέναρξη των δρομολογίων με την πληρότητα και τα μέτρα προστασίας φυσικά που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

*Την επόμενη εβδομάδα θα παρθεί η απόφαση για τη συνέχιση της δημοτικής συγκοινωνίας, απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΒΛΑΜΑΡΗΣ

· Το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου στον οικισμό της Βλαμαρής έχει διακοπεί από τις αρχές Μαϊου και παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις από τις 14 Μαϊου ότι θα συνεχιστεί με επίβλεψη του δήμου, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

Ρωτάμε τι ακριβώς συμβαίνει και πότε θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί ο νέος ασφαλτοτάπητας.

*Η καθυστέρηση υπάρχει γιατί η ασφαλτόστρωση στα πρώτα 300 μέτρα κρίθηκε ακατάλληλη και εκκρεμεί η αντικατάστασή της. Τη βδομάδα που έρχεται θα συνεχιστεί το έργο απάντησε η προϊσταμένη των Τεχικών Υπηρεσιών

ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Σε έκταση περίπου ενός στρέμματος στη Χώρα μετά το δημοτικό κτίριο, γίνεται απόθεση απορριμμάτων υποθέτουμε για μεταφόρτωση. Όμως όποιος δει την εικόνα από κοντά αντιλαμβάνεται από την προχωρημένη σήψη των σκουπιδιών, ότι δεν γίνεται τακτική αποκομιδή προς τον ΧΥΤΑ.

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή γιατί υπάρχει αυτή η κατάσταση και τι μέτρα θα πάρει άμεσα για την αποκατάσταση του χώρου.

*Την ύπαρξη του σκουπιδότοπου στο χώρο του βιολογικού Χώρας παραδέχθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και οφείλεται υποστήριξε στην αυθαίρετη απόθεση από ιδιώτες. Δεσμεύτηκε ότι ο χώρος θα καθαριστεί και θα περιφραχτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required