25 Ιουλ 2021

Η Μαρίνα Σάμου - Σημαντικό έργο τουριστικής υποδομής

Φωτό: Αρχείο Κ. Κατσιγιάννη
Ο τ. γενικός διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ο μακροβιότερος στην ιστορία του), πολιτικός μηχανικός κ. Κώστας Κατσιγιάννης, γράφει για τη Μαρίνα Σάμου, για το πιο σημαντικό έργο τουριστικής υποδομής που έγινε ποτέ στη Σάμο.

«Όταν επισκέπτεται κανείς τη Σάμο αξίζει τον κόπο μια στάση στη μαρίνα, κοντά στην πόλη Πυθαγόρειο. Η μαρίνα Σάμου κατασκευάστηκε περί τα μέσα της δεκαετίας του ’90 από την τεχνική υπηρεσία του Ε.Ο.Τ., στα πλαίσια του προγράμματος δημιουργίας μαρινών και καταφυγίων τουριστικών σκαφών.

Προσήνεμος μόλος - (Φωτογραφία: Αρχείο Κ. Κατσιγιάννη)

Τοποθέτηση ογκόλιθων - (Φωτογραφία: Αρχείο Κ. Κατσιγιάννη)

Τότε δημιουργήθηκαν δεκάδες παρόμοιων έργων σε όλη τη χώρα και έτσι η Ελλάδα απέκτησε, χάρη στον Ε.Ο.Τ., για πρώτη φορά, μια αξιόλογη υποδομή θαλάσσιου τουρισμού.

Η μαρίνα Σάμου, από όπου και οι φωτογραφίες, δυναμικότητας 250 σκαφών, είναι η πλησιέστερη μαρίνα μας από τα τουρκικά παράλια. Ο Ε.Ο.Τ. κατασκεύασε όλα τα βασικά έργα υποδομής (προσήνεμος μώλος, όλα τα κρηπιδώματα, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, κ.α.), ενώ η ιδιωτική εταιρία που ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού, τη λειτουργία της μαρίνας, κατασκεύασε τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο τουριστικής υποδομής που έγινε ποτέ στο νησί του Πυθαγόρα.»

Φωτογραφία: Αρχείο Κ. Κατσιγιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required