5 Ιουλ 2021

Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Δήμων Σάμου – Σε προτεραιότητα το νησί μας στον κύριο διαγωνισμό

Νεότερες εξελίξεις, όσον αφορά το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, όπου αναμένεται τον Σεπτέμβριο η Σάμος να συμπεριληφθεί στον κύριο διαγωνισμό.

Σχετικά με το χρονίζον χωροταξικό πρόβλημα της Σάμου, και την προκήρυξη διαγωνισμού για 12 περιοχές της χώρας, στις οποίες δεν συμπεριλήφθηκε η Σάμος, ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Νίκο Ταγαρά, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η αρχική προκήρυξη είναι πιλοτική για να δοκιμαστεί το σύστημα, και για τον λόγο αυτό, αφορά κυρίως μικρές περιοχές άνευ προβλημάτων, ώστε να αποφευχθούν ενστάσεις που θα καθυστερούσαν τον κύριο διαγωνισμό.

Ο κύριος διαγωνισμός θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η Σάμος θα βρίσκεται σε προτεραιότητα. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο με Φεβρουάριο του 2022.


Ο βουλευτής Σάμου Χ. Στεφανάδης

Πολύτιμη για το υπουργείο και για τον μελετητή που θα προκριθεί, όπως μας ανέφερε ο κ. Στεφανάδης, αποτελεί η εξαιρετική μελέτη του συμπατριώτη μας πολιτικού μηχανικού, κ. Ιωάννη Παλαιοκαστρίτη, που αφορά ολόκληρη τη Σάμο, και ήδη έχει αποσταλεί στον υφυπουργό κ. Ταγαρά. Επίσης, ο κ. Παλαιοκαστρίτης θα βρίσκεται σε επαφή με τον μελετητή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required