16 Ιουλ 2021

Σημαντική η συμβολή Στρατού & Αστυνομίας στη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς

Φωτό: samostoday.gr
Στην πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης, 15 Ιουλίου, σε δασώδη περιοχή της Κοινότητας Βουρλιωτών, ο Στρατός είχε ουσιαστική συμβολή συνδράμοντας τους τοπικούς φορείς και το Πυροσβεστικό Σώμα με την διάθεση προσωπικού αλλά και ικανού αριθμού μέσων, όπως μηχανήματα του Μηχανικού για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, υδροφόρα οχήματα, λεωφορεία για τη μεταφορά προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, βυτιοφόρα οχήματα για τον ανεφοδιασμό των εναέριων και επίγειων μέσων πυρόσβεσης.

Η τοπική στρατιωτική διοίκηση έχει αναλάβει την υποστήριξη, από πλευράς θεμάτων διαβίωσης (σίτιση, διαμονή), όλων των τμημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος που μεταφέρονται στη Σάμο από άλλες περιοχές της χώρας.



Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου έλαβαν τα ακόλουθα μέτρα για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Βορείου Αιγαίου.

10 οχήματα περιπολούν συνεχώς στο οδικό δίκτυο του νησιού, κοντά σε περιοχές όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά, λαμβάνοντας απαραίτητα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας (κυκλοφοριακές ρυθμίσεις), ενώ επιχειρησιακές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύσσονται παρέχοντας συνδρομή στους πολίτες και στις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου, για τη συλλογική προσπάθεια του αστυνομικού προσωπικού, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required