29 Ιουλ 2021

Covid-19 - Σημείωσε επιτυχία η διαδικτυακή ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου

Με στόχο την ενημέρωση γιατρών και πολιτών για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη νόσο Covid-19, ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή, 25 Ιουλίου, τη δεύτερη, για φέτος, διαδικτυακή ημερίδα με θέμα “Η πανδημία Covid-19 το 2021. Προκλήσεις και αντιμετώπιση από την ιατρική κοινότητα”.


Στην ημερίδα απέστειλε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος, ενώ χαιρετισμό και παρεμβάσεις πραγματοποίησαν ο Καθηγητής Καρδιολογίας και Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Οι ομιλητές ιατροί, από τη Σάμο, Λέσβο, Αθήνα, Λαμία καθώς και από δύο Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας, κάλυψαν σε βάθος ένα μεγάλο φάσμα σύγχρονης γνώσης γύρω από τη νόσο. Έμφαση δόθηκε στην επιδημιολογία, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την αντιμετώπιση ασθενών με καρδιακές παθήσεις, την εργαστηρική διάγνωση, τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της νόσου στις κλινικές COVID και τις Μονάδες Εντατικής θεραπείας των επαρχιακών νοσοκομείων της χώρας, τη φροντίδα των εγκύων με COVID καθώς και θέματα που αφορούν τους εμβολιασμούς και τις σπάνιες παρενέργειες αυτών.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου», όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, κ. Ευστράτιος Καπώλης, «θα συνεχίσει της προσπάθειες ενημέρωσης γιατρών και πολιτών γύρω από θέματα δημόσιας υγείας, στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου προάσπισης της Δημόσιας Υγείας στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required