28 Αυγ 2021

"Στα Ίχνη του Πυθαγόρα" - 29/8 ολοήμερη έκθεση καλλιτεχνών που ζουν στη Σάμο

Κυριακή, 29 Αυγούστου, από τις 10:30 έως τις 20:00 στον Μαραθόκαμπο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων ‘’Στα Ίχνη του Πυθαγόρα’’, θα πραγματοποιηθεί ολοήμερη έκθεση καλλιτεχνών που ζουν στη Σάμο.



Κατά μήκος του Ιστορικού Περιπάτου Μαραθοκάμπου, πίνακες ζωγραφικής και έργα γλυπτικής θα σηματοδοτούν το συνταίριασμα ιστορίας και παρόντος δίνοντας μια ελπίδα μελλοντικής ανάκαμψης των εγκαταλελειμμένων σπιτιών του χωριού.



Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 18:00 οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τα επίσημα εγκαίνια του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ και την έναρξη μιας σηματοδοτημένης περιπατητικής διαδρομής με ξεναγούς και ιστορίες που θα μεταφέρουν τους παρευρισκόμενους σε εποχές και στιγμές του παρελθόντος και θα αφουγκραστούν την ζωή αλλοτινών χρόνων.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν και αποσπάσματα από την δραματουργική παράσταση, διασωθείσας αρχαίας Ελληνικής Μουσική, (ηλικίας ∼ 2000 ετών), Μολπές.



Τη μουσική επιμελήθηκε, ο μουσικολόγος Ερρίκος Κελαϊδής, η σκηνοθεσία είναι της Ευφροσύνης Αρκουλάκη και συμμετέχουν η υψίφωνος Μαρίλλη Λυμπέρη, οι ηθοποιοί Φίλιππος Τζερέτας καιΞένια Χατζηνικολάου.

Guest η φλαουτίστα Erika Hutte

Σημείο συνάντησης: Στροφή Κονδύλη

Με το κλείσιμο των ξεναγήσεων θα προσφερθεί κέρασμα στην Πλατεία της Λούγκας από τον Ε.Ο.Σ Σάμου.

Όλα τα δρώμενα πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους και τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε να αποχαιρετήσουμε με Τέχνη, Πολιτισμό και Επιστήμη το φετινό καλοκαίρι!!!



#Δήμος Δυτικής Σάμου

#Municipality of Western Samos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required