4 Αυγ 2021

Η επίσκεψη της υπουργού Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας στη Σάμο - Τουρισμός & Μεταναστευτικό στην ατζέντα

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, και η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Priti Patel, μετέβησαν την Τρίτη, 3 Αυγούστου, στη Σάμο, όπου και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργο Στάντζο. Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά η επίσκεψη της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών, κ. Patel στη Σάμο. Στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους Βρετανούς τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας, μια ασφαλή χώρα από την πανδημία που άνοιξε πάλι στον τουρισμό. Επίσης, με τη Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών συζητήσαμε το θέμα της μεταναστευτικής κρίσης, που επηρεάζει αμφότερες την Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία. Είμαστε χώρες που λαμβάνουμε ροές από ασφαλείς χώρες και αυτό δεν είναι σωστό. Η χώρα μας, εφαρμόζοντας μια ασφαλή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική έχει πλέον αλλάξει την κατάσταση με τη μείωση των ροών κατά 96%. Αλλά και εδώ στη Σάμο εμφανώς με τη δομή στο Βαθύ να κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου και τη νέα δομή να λειτουργεί στις 18 Σεπτεμβρίου, δίνοντας μια νέα εικόνα αντιμετώπισης ενός μεγάλου προβλήματος.»


Βίντεο δηλώσεων Ν. Μηταράκη και P. Patel


Η Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Patel, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: (Ανεπίσημη μετάφραση)

«Είναι μεγάλη η χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ, όπου είχα συνάντηση με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου. Συζητήσαμε για ένα εύρος κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Επίσης, μιλήσαμε για την ισχυρή μας συνεργασία. Δηλαδή, πως μπορούμε να εργαστούμε μαζί, να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο σε μερικές από αυτές τις μεγάλες προκλήσεις. Ήταν πραγματικά ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σήμερα σε αυτό το όμορφο νησί και να συναντηθώ με το δήμαρχο.»Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required