19 Αυγ 2021

Γιώργος Κολλάρος - Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση της 18ης Αυγούστου

Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Κολλάρος, δίνει απαντήσεις για τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου (η πρώτη διά ζώσης μετά από μακρό χρονικό διάστημα, λόγω πανδημίας), στη δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση".

«Επειδή εχθές ο συνδυασμός της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ εξέφρασε παράπονα για τη μη συμμετοχή του μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και στο διαδίκτυο ορισμένα σάιτ στις ανακοινώσεις τους για το θέμα δεν αποτυπώνουν επακριβώς τα πραγματικά γεγονότα οφείλω να επισημάνω τα εξής: Σύμφωνα με την ΚΥΑ που εξεδόθη πρόσφατα, ΦΕΚ Β΄3481-54η κορονο-εγκύκλιος επετράπη η δια ζώσης συνεδρίαση των Δημοτικών συμβουλίων με την προϋπόθεση ότι οι συμμετέχοντες θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο 6μηνο.

Απεστάλη η σχετική πρόσκληση για τη συνεδρίαση στις 13/8/2021 και στις 17/8/2021 το πρωί ανακοίνωση ότι οι μη εμβολιασμένοι θα μπορούν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Κι αυτό έγινε με το σκεπτικό να μην αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι Δημοτικοί σύμβουλοι αφενός, αφετέρου να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στο Δ.Σ.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το Νομικό τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών όταν τέθηκε το ερώτημα της συμμετοχής ανεμβολίαστων μέσω τηλεδιάσκεψης στο Δ.Σ και της ταυτόχρονης διεξαγωγής δια ζώσης του ΔΣ (κατά ανάλογη εφαρμογή του Ν.4623/2019, παρ. 8 άρθρο 114 , όπως δηλαδή διεξάγονται οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη), έλαβα την απάντηση ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ρητά από το νόμο, μπορεί να γίνει, όμως οι όποιες αποφάσεις ληφθούν ενδεχόμενα να προσβληθούν και ενδέχεται να ανατραπούν.

Με αυτό το δεδομένο εφαρμόζοντας κατά γράμμα το νόμο ενημέρωσα τηλεφωνικά τον επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Κων/νο Τζίχα ότι δεν θα επιτρέψω τη συμμετοχή της παράταξης στο ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης διότι τούτο ενέχει κινδύνους νομιμότητας των αποφάσεων που θα ληφθούν αφενός, αφετέρου του γνωστοποίησα ότι εφόσον δήλωσε ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος οφείλει να παρευρεθεί στο δια ζώσης συμβούλιο άλλως θεωρείται απών.

Μάλιστα καθυστέρησα κατά μία ώρα την έναρξη του Δ.Σ προκειμένου να έρθει στο Δημοτικό συμβούλιο. Αυτός όμως αν και εμβολιασμένος με το πρόσχημα του αποκλεισμού δήθεν συμβούλων επέλεξε να μην παρευρεθεί. Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα θεωρώ δε ότι τα αντιθέτως διαλαμβανόμενα στις ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ενέχουν το στοιχείο της μικροπολιτικής και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required