11 Σεπ 2021

11 Σεπτεμβρίου - 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο 1ο-2ο Γυμνάσιο Σάμου

Με αφορμή το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο με τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος. «Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Βαθύ της Σάμου. Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ «ανεβάζουμε στροφές» ώστε να φτάσει παντού το κάλεσμα για το Φεστιβάλ μας!
Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος αγγίζουν όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Βρισκόμαστε ήδη στο 4ο κύμα της πανδημίας με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφάλισε στους tour operators, στους εφοπλιστές και στους αερομεταφορείς την "αναστολή" και των ελάχιστων μέτρων προστασίας του λαού. Τα μόνα "μέτρα" που παίρνει είναι ο βρώμικος διαχωρισμός των εργαζομένων, η επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα και η πελατεία στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.



Για ένα ακόμα καλοκαίρι ζήσαμε τις επιπτώσεις της τραγικής υποχρηματοδότησης της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης αφού κάηκαν πάνω από 1 εκατ. στρέμματα δάσους. Φάνηκε για ακόμη μια φορά ότι το κράτος μπορεί να είναι «επιτελικό» για τα συμφέροντα των λίγων αλλά «γυμνό» για τις λαϊκές ανάγκες.

Εχουν περάσει δύο μήνες από τη νομοθέτηση του αντεργατικού εκτρώματος που έφερε τη 10ωρη δουλειά, την απλήρωτη εργασία, έθεσε νέα εμπόδια στη δράση των συνδικάτων των εργαζομένων. Και σαν να μην έφταναν αυτά, έφερε για ψήφιση νέο νομοσχέδιο που μετατρέπει την Κοινωνική Ασφαλίση σε ατομική υπόθεση, παραδίδοντας τις εισφορές των ασφαλισμένων στους επιχειρηματικούς ομίλους, χτυπώντας έτσι κυρίως τους νέους εργαζόμενους, τη νέα γενιά.


Οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες «ματώνουν» από τις αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς του ρεύματος, στα ενοίκια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής "απελευθέρωσης" της Ενέργειας και της στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων με ζεστό χρήμα.

Σχολεία και Πανεπιστήμια ανοίγουν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, χωρίς να έχει γίνει πράξη τίποτα από όσα δύο χρόνια τώρα απαιτούν οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εκπαιδευτικοί.

Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη το νέο έγκλημα κατά του λαού του Αφγανιστάν, που μετά από 20 χρόνια κατοχής και επεμβάσεων με ευθύνη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, προκαλεί ξανά αιματοχυσίες και πολυπληθή ρεύματα προσφύγων και επαναφορά σκοταδιστικών δυνάμεων στην εξουσία. Προετοιμάζεται το έδαφος για νέα, μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους αιματοβαμμένους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της πολιτικής που στηρίζει την κερδοφορία των λίγων. Αυτό προσπαθούν να κρύψουν η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Μας καλούν να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα τις επιλογές τους και έτσι μπορεί να περισσέψει κάτι και για εμάς από το μεγάλο φαγοπότι των επιχειρηματικών ομίλων.

Το σύνθημα του Φεστιβάλ μας αποτελεί την απάντηση στο τι πρέπει να γίνει για «να αλλάξουν τα πράγματα». Μπορούμε τη δράση μας, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, να δώσουμε απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια, να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία όπου πραγματικά κουμάντο θα κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας!


Καλούμε όλους τους επισκέπτες του Φεστιβάλ να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους όλων των περιοχών της χώρας, να «απλώσουν το χέρι» στο λαό των πυρόπληκτων περιοχών που δίνει όλο αυτό το διάστημα αγώνα να μπορέσει να ζήσει στον τόπο του.

Ανάμεσα στα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

Τρόφιμα όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια κ.λπ. Είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας όπως χαρτικά, μωρομάντηλα, πάνες. Σχολικά είδη όπως τετράδια, γραφική ύλη κ.ά.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required