6 Σεπ 2021

Ανοιχτή συγκέντρωση Κ.Ο. Πύργου του ΚΚΕ - «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!...»

Την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Πύργου, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Πύργου του ΚΚΕ με ομιλητή τον Κώστα Τζίχα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ με θέμα:

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Απέναντι στην πολιτική που αντί να προστατεύει το δικαίωμα στη δουλειά, το περιβάλλον, την υγεία, τη μόρφωση χτυπάει τις λαϊκές ανάγκες»

Ο ομιλητής κάνοντας μια εφ’ όλης της ύλης παρουσίαση των πρόσφατων εξελίξεων που αφορούν στην πανδημία και τον τρόπο διαχείρισής της από την κυβέρνηση, τις πυρκαγιές που έπληξαν τόσο το νησί μας όσο και ολόκληρη τη χώρα, συνολικά το θέμα προστασίας του λαού (αντιπλημμυρικά έργα, έργα υποδομής κλπ), το ζήτημα της ακρίβειας αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τόνισε: «Πρέπει να αλλάξει ο κοινός παρονομαστής που συνδέει όλα αυτά τα προβλήματα που δεν είναι άλλος από τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης που ενισχύει το κεφάλαιο και τους λίγους και στη θέση του να μπουν τα συμφέροντα του λαού οι ανάγκες του και η ικανοποίησή τους. Για το ΚΚΕ -υπογράμμισε- είναι καθαρό και σίγουρο. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Πρέπει ν συνεχιστεί η μαχητική δράση για όλα τα προβλήματα. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να δώσουμε απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία όπου κουμάντο θα κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ο λαός της χώρας μας».



Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι έκαναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις γύρω από καίρια ζητήματα όπως το θέμα των δασικών χαρτών, η υπολειτουργία/υποστελέχωση του περιφερειακού ιατρείου του Πύργου, το πώς προχωράει η αποκατάσταση των σπιτιών των σεισμόπληκτων κατοίκων αλλά και του Γυμνασίου Πύργου με τον ομιλητή αλλά και τα μέλη του ΚΚΕ της περιοχής να θέτουν το ζήτημα της οργάνωσης και διεκδίκησης μέσα από τους συλλόγους, φορείς κι επιτροπές αγώνα της περιοχής.

Τέλος, έγινε κάλεσμα στους φίλους του ΚΚΕ να συμμετέχουν στο 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ - Οδηγητή που διοργανώνεται στις 11 Σεπτέμβρη το απόγευμα στο 1ο και 2ο γυμνάσιο στο Βαθύ με σύνθημα: «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς – Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό». Ενώ δε γινόταν να μη γίνει και αναφορά στο θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, όπου με το μεγαλειώδες έργο του χώρεσε όλους τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος του 20ου αιώνα κρατώντας ενός λεπτού σιγή στην αρχή της συγκέντρωσης.

1 σχόλιο:

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ είπε...

Αραία αραία καμιά δεκαπενταρέα !!

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required