18 Σεπ 2021

Η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ για τη διαμαρτυρία ενάντια στο νέο ΚΥΤ

Με ανακοίνωσή της, η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ καταγγέλλει την παρεμπόδιση του Εργατικού Κέντρου, φορέων και σωματείων που νησιού, που ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στο χώρο συγκέντρωσης για τη διαμαρτυρία που είχαν οργανώσει ενάντια στο νέο ΚΥΤ-φυλακή που εγκαινίασε η κυβέρνηση το Σάββατο,18 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή Ζερβού Σάμου.

Στον σχολιασμό για το θέμα, η Τ.Ε. Σάμου αναφέρει:

«Ο αστυνομικός - κρατικός αυταρχισμός, η τρομοκρατία που προσπάθησαν να ασκήσουν, ζητώντας προσωπικά στοιχεία, αριθμούς τηλεφώνων οδηγών και επιβατών, καθώς και πραγματοποιώντας ελέγχους τόσο σωματικούς όσο και στα αυτοκίνητα των διαδηλωτών είναι καταδικαστέα! Αυτές οι πράξεις γίνονται κατ’ εντολή της κυβέρνησης που θεωρεί ότι με τρομοκρατία θα κάμψει και θα κρύψει την αγανάκτηση και την αντίθεση του σαμιακού λαού στα νέα στρατόπεδα της Ε.Ε. που έφτιαξε στη Σάμο και ετοιμάζει και στα άλλα νησιά του Αιγαίου.



Η σθεναρή αντίσταση των διαδηλωτών, οι παρεμβάσεις των επικεφαλής των φορέων, του Γραμματέα της Τ.Ε. Σάμου Σταμάτη Φιλιππή και των βουλευτών του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα και Θανάση Παφίλη, δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί το σχέδιο τρομοκρατίας και παρεμπόδισης της συγκέντρωσης και έτσι οι διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν στο χώρο διαμαρτυρίας τους έξω από την είσοδο του ΚΥΤ Ζερβού.

Το ΚΚΕ καλεί το σαμιώτικο λαό να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που πιστά υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις τωρινές και παλιές, ώστε να μη μετατραπεί το νησί μας σε μία τεράστια φυλακή ανθρώπων.

Να κλείσουν όλα τα hotspot και να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required