8 Σεπ 2021

Εργατικό Κέντρο Σάμου - Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης σε πυρόπληκτους

Ολοκληρώθηκε η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από το Εργατικό Κέντρο Σάμου για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Οι κούτες που μαζεύτηκαν θα παραδοθούν μέσω του ΠΑΜΕ στα Κέντρα Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυροπλήκτων, για να τα διανείμουν στους κατοίκους των περιοχών. 

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει:

"Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Σάμου ευχαριστεί όλους και όλες που από το υστέρημά τους συνέβαλαν σε αυτή την πράξη αλληλεγγύης. Σημαντική ήταν η προσφορά των συλλόγων γυναικών της ΟΓΕ του νησιού μας καθώς και ανθρώπων που και οι ίδιοι είχαν πληγεί από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στη Σάμο. Ενώ η Ομάδα Γυναικών Καρλοβάσου (μέλος της ΟΓΕ) με μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού-Τουρισμού της περιοχής επιπλέον μάζεψε και έδωσε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, που κατατέθηκε σε λογαριασμό αλληλεγγύης για να παραδοθεί και αυτό. 

Έγινε έτσι πράξη το σύνθημα ότι «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» απέναντι σε μία διαχρονικά εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζει το δάσος και γενικότερα τη γη σαν εμπόρευμα, χωρίς ουσιαστική πρόληψη και ολοκληρωμένη διαχείριση, αφήνει δάση να καούν, περιουσίες να καταστραφούν, ανθρώπους να κινδυνεύουν. Είναι προκλητικό δε, ο νόμος που ψηφίστηκε μόλις την 1/9/21 και επικυρώνει την πρόσφατη ΠΝΠ που βάζει ιδιώτες στη διαχείριση των δασών δια των «Αναδόχων Αναδάσωσης» για να υλοποιήσουν τις μπίζνες τους πάνω στα αποκαΐδια του λαού. 

Συνεχίζουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας απαιτώντας μέτρα στήριξης των πληγέντων, ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας του λαού! 

Τέλος, το Εργατικό Κέντρο Σάμου ευχαριστεί τη μεταφορική «Φουστανελάς» για την αφιλοκερδή προσφορά στη μεταφορά των πραγμάτων από το νησί στην Αθήνα".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required