3 Σεπ 2021

Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου ώρα μηδέν!

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν με επιστολή τους, οι αστυνομικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου αφού, παρά τις κατά καιρούς εκκλήσεις τους, παραμένει σταθερά ελλειμματική η οργανική δύναμη της Διεύθυνσης. Στην επιστολή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο (Διά μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) και τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη (Δια μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.), αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ 

Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών εγγράφων μας επί σειρά ετών, τα οποία έχουν ως κύριο θέμα τους την μονίμως ελλειμματική οργανική δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, η Ένωση μας σας παραθέτει τα ήδη γνωστά κάτωθι στοιχεία:


Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου

ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Α.Τ. ΣΑΜΟΥ
Α.Τ.ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΩΝ
Α.Τ.ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ
Α.Τ.ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ
Α.Τ. ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ Τ.Τ.ΣΑΜΟΥ
Τ.Τ. ΣΑΜΟΥ
Τ.Δ.Μ. ΣΑΜΟΥ
ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. ΣΑΜΟΥ
Α.Σ. ΕΥΔΗΛΟΥ
Α.Σ. ΦΟΥΡΝΩΝ
Α.Σ. ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

 

Δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου

 

 

ΟΡΓΑΝΙΚΗ

ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ

23

23

ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ

275

181

Ε.Φ - Σ.Φ.Ο.Χ. - Π.Υ.

192

182

ΣΥΝΟΛΟ

490

386

 

     

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, προκύπτει η σοβαρότατη έλλειψη κατώτερου αστυνομικού προσωπικού, κάτι άλλωστε το οποίο αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη, με την ανεπαρκή έως μηδενική αστυνόμευση και τα πολλαπλά παράλληλα καθήκοντα που καλούνται να εκτελέσουν οι αστυνομικοί. Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι, ότι η συγκεκριμένη κατηγορία προσωπικού, αποτελεί τον πυλώνα της αστυνόμευσης και την βασική προϋπόθεση για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των αστυνομικών υπηρεσιών. Επίσης δεν πρέπει να αγνοηθεί και το παράδοξο που συμβαίνει κάθε χρόνο στην Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, όπου οι μετατιθέμενοι από αυτή είναι πάντα σχεδόν διπλάσιοι από τους μετατιθέμενους προς αυτή.

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ

Παρακαλούμε όπως στις επερχόμενες συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2021, λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας την αδιαμφισβήτητη υποστελέχωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, προβαίνοντας στην ουσιαστική ενίσχυσή της, επιτρέποντας έτσι στους αστυνομικούς της να εκτελέσουν αξιοπρεπώς τα καθήκοντά τους, υπηρετώντας επαρκώς τους πολίτες του τόπου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο κατάργησης αυτής, μιας και όπως όλα δείχνουν είμαστε ήδη στο έλεος του Θεού και μόνο.-

Με εκτίμηση

για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

                  -Η-                                                                                        -Ο- 

           ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

     ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ                                                      ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required