13 Σεπ 2021

«η Σάμος αλλάΖΕΙ» για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Σήμερα είναι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, μαθήτριες και μαθητές, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια τα παιδιά μας ταλαιπωρήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού και το καταστροφικό σεισμό της Σάμου και έκαναν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πέρασαν 11 μήνες από το σεισμό και τα κτίρια των Δημοτικών Σχολείων του Άνω Βαθέος, του Παλαιοκάστρου, του Πυθαγορείου και της Χώρας να μην έχουν ακόμη εκπονηθεί οι απαραίτητες μελέτες, να μην έχουν διατεθεί τα κονδύλια για την ανακατασκευή τους και οι μαθητές θα αναγκαστούν να κάνουν τα μαθήματά τους σε προκατασκευασμένες αίθουσες ή να μεταφέρονται σε άλλη σχολική στέγη.

Σαφώς και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες της Πολιτείας (Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση γενικότερα) για την καθυστέρηση και ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης για την μη διεκδίκηση της άμεσης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των σχολείων μας.

Χρηματοδότηση που διοχετεύεται ως πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση της τεράστιας ανθρωποφυλακής στη Ζερβού.

Θα αφήσουμε να επιβεβαιωθεί από την ανάποδη η ρήση του Β. Ουγκώ: «Εκεί που ανοίγει μια φυλακή, κλείνει ένα σχολείο»;

Αξίζει αυτό το μέλλον στα παιδιά μας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required