22 Οκτ 2021

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου - Η συμμετοχή του στην 24ωρη Πανυγειονομική απεργία

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου συμμετείχε στην 24ωρη Πανυγειονομική απεργία, που προκήρυξαν η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 10 π.μ. στο προαύλιο του Νοσοκομείου απαιτώντας την ανάκληση των τιμωριτικών αναστολών εργασίας, που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση σε υγειονομικούς και τους έχει καταδικάσει στην αμισθία, στην ανασφάλεια και στον να μην μπορούν να εργαστούν πουθενά αλλού. 

Επίσης απαίτησαν να χρηματοδοτηθεί επαρκώς ΤΩΡΑ το Νοσοκομείο και να προμηθευτεί άμεσα το απαραίτητο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ώστε να μην χρειάζεται να μετακινούνται ασθενείς στην Αθήνα για θεραπείες, επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες, ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων .Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές, κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και της Ειδικής Εισφοράς για το ΤΠΔΥ, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και αυξήσεις στους μισθούς-επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Στη συγκέντρωση των υγειονομικών παραβρέθηκε κλιμάκιο της Τ.Ε. του Κ.Κ.Ε. με επικεφαλής την βουλευτή Λέσβου του Κ.Κ.Ε., Μαρία Κομνηνάκα, στα πλαίσια περιοδείας που πραγματοποιεί στο νησί μας. Η Βουλευτής συνομίλησε με εργαζόμενους του Νοσοκομείου με τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου και της παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα της σημερινής απεργίας. Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον διοικητή του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required