5 Οκτ 2021

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για το μπάζωμα ρέματος στον Παγώνδα

Φωτό: Ι. Κιλουκιώτης
Σε καταγγελία για το μπάζωμα ρέματος στον Παγώνδα προχώρησε η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Ανατολικής Σάμου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:


«Την Κυριακή 3-10-2021 στον Παγώνδα, «άγνωστοι» προχώρησαν μέρα – μεσημέρι στο μπάζωμα τμήματος του ρέματος που διατρέχει το χωριό, από την περιοχή του δημοτικού σχολείου ως το συνεταιριστικό λιοτρίβι, προφανώς για να γίνει δρόμος.

Η θέση μας ήταν εξαρχής και συνεχίζει να είναι ότι, ο συγκεκριμένος δρόμος μπορεί να γίνει μόνο με ανάλογη Τεχνική Μελέτη η οποία θα προβλέπει εκτός των άλλων, την ελεύθερη απορροή των βρόχινων νερών, για την αποφυγή επικίνδυνων επιπτώσεων.



Η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, ο οποίος παρέπεμψε το θέμα στη Περιφερειακή διοίκηση γιατί «τα ρέματα είναι δική της αρμοδιότητα» και στον αντιπεριφερειάρχη Σάμου ο οποίος δήλωσε ότι... «δεν έχει καμιά καταγγελία» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κάνει καμιά ενέργεια.

Για μας, όποιοι ενθάρρυναν, συμμετείχαν ή συγκαλύπτουν αυτή την παράνομη και επικίνδυνη επέμβαση, είναι υπόλογοι μπροστά στους κατοίκους του χωριού και αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες για τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required