22 Οκτ 2021

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Σάμου από την βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μ. Κομνηνάκα

Στο Νοσοκομείο Σάμου, συνέχισε την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, την περιοδεία της στη Σάμο, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα επικεφαλής κλιμακίου της Τ.Ε Σάμου του κόμματος.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων, ενημερώθηκε για τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και για τον απαρχαιωμένο οργανισμό του Νοσοκομείου που έχει πάψει από δεκαετίες πριν, να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταμάτης Φιλιππής «σήμερα έχουμε λιγότερους εργαζόμενους από ότι πριν ξεκινήσει η πανδημία. Αν σ’ αυτό συνυπολογιστούν και οι εκδικητικές αναστολές εργασίας σε 20 εργαζόμενους οι οποίοι δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν το εμβόλιο, οι ελλείψεις είναι ακόμη περισσότερες». Τα προβλήματα περιγράφονται αναλυτικά στο υπόμνημα που επιδόθηκε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με την Μαρία Κομνηνάκα να υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει ερωτήσεις για το Νοσοκομείο Σάμου στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και το ίδιο θα πράξει και τώρα.


Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παραβρέθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποιούσαν οι εργαζόμενοι στην είσοδο του Νοσοκομείου, στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ. Στο χαιρετισμό της προς τους συγκεντρωμένους η βουλευτής του ΚΚΕ, υπενθύμισε ότι από την αρχή της πανδημίας, το ΚΚΕ υποστήριξε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία χρηματοδότηση, προσλήψεις με σταθερή σχέση εργασίας όλου του απαραίτητου προσωπικού και ενίσχυση του ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού. Ενίσχυση όλων των βαθμίδων του, ώστε να υπάρξει πλήρης προληπτικός έλεγχος πριν τον εμβολιασμό, πλήρης ενημέρωση και απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα του λαού και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων με καθημερινή ενημέρωση για τα δεδομένα που προκύπτουν. Αντ’ αυτών των μέτρων η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία με αντιφάσεις , παλινωδίες και στοχοποίηση όσων δεν έχουν πειστεί, με αποκορύφωμα την εκδικητική αναστολή εργασίας υγειονομικών που πριν αποκαλούσε «ήρωες», ενώ αντίθετα εφαρμόζει «πρωτόκολλα λάστιχο» στον τουρισμό, στις μεταφορές, στο άνοιγμα σχολείων και Πανεπιστημίων.

Η Μαρία Κομνηνάκα υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ παλεύει για να αντιστοιχηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, αφενός στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες και αφετέρου στις τεράστιες δυνατότητες που δίνει σήμερα η τεχνολογία και η επιστήμη. Κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν και να μαζικοποιήσουν τους αγώνες τους, μακριά από αυταπάτες για «σωτήρες», επαναλαμβάνοντας το σύνθημα του Κόμματος ότι τον λαό μπορεί να τον σώσει μόνο ο λαός.


Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε συνάντηση και με τον διοικητή του Ιδρύματος Νικόλαο Στεφανή, ο οποίος ενημέρωσε για την κατάσταση του Νοσοκομείου, δίνοντας έμφαση στο αθηνοκεντρικό κράτος που πρέπει να σκύψει στα προβλήματα της περιφέρειας, παραδεχόμενος ότι ο προϋπολογισμός δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες. Υποστήριξε όμως ότι με καλή διαχείριση και μοίρασμα δίκαια της πίτας μπορούν να λύνονται προβλήματα. Παραδέχτηκε τις ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά υποστήριξε ότι γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν, ενώ σχετικά με τις αναστολές είπε ότι εφαρμόζει το νόμο.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα από την πλευρά της αναφέρθηκε στις θέσεις του Κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι το ζητούμενο είναι η ενίσχυση του Νοσοκομείου και όχι η διαχείριση της φτώχειας. Σχετικά με την αναγνώριση ή όχι της προσφοράς των εργαζομένων από την κυβέρνηση αυτό φαίνεται - όπως είπε - από τον αυταρχισμό απέναντι στους μη εμβολιασμένους, τη στιγμή που σε μια σειρά άλλους χώρους αξιοποιούνται τα ράπιντ τεστ, με τον επίσης απαράδεκτο βέβαια τρόπο της ατομικής οικονομικής επιβάρυνσης. 


Τέλος η αντιπροσωπεία του Κόμματος επισκέφθηκε για λίγο την κουζίνα του Νοσοκομείου όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του χρόνου , χωρίς να διευκρινίζεται αν θα ανανεωθούν ή -όπως φοβούνται- θα δοθεί η εστίαση σε εργολάβο, κάτι που δεν απέκλεισε και ο διοικητής νωρίτερα. Το ΚΚΕ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων η βουλευτής, υποστηρίζει και διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, σε αντίθεση με τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν, που θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, σε εργασιακή ομηρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required