30 Οκτ 2021

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα το τρισάγιο για τον Άρη και την Κλαίρη

Ένα χρόνο μετά, τον καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου, ο δρόμος στον οποίο έχασαν τη ζωή τους οι δύο άτυχοι μαθητές, άλλαξε ονομασία, ως φόρο τιμής, μνήμης και ελπίδας, από οδό Μνησάρχου σε οδό « Μαθητών Άρη και Κλαίρης», με την ευχή όλων ότι κάτι ανάλογο δε θα ξανασυμβεί.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου & Ικαρίας, κ.κ. Ευσέβιος, τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών, ενώ η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, κ. Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη, φανερά συγκινημένη, διάβασε την απόφαση του Δ.Σ. για τη νέα ονομασία της οδού εις μνήμη του Άρη και της Κλαίρης.


Παρόντες, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο διοικητής 79 ΑΔΤΕ, ταξίαρχος Νικόλαος Γκρέτσας, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμουά Βασίλης Πανουράκης, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, αντιπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και κόσμος που ήρθε για συμπαράσταση στις οικογένειες των δύο παιδιών.Το κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο, ειδικά κατά τη στιγμή που έγινε η αποκάλυψη της ταμπέλας με τα ονόματα των δύο παιδιών, από τους κ.κ. Βασιλειά και Στάντζο.


Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Είναι μία δύσκολη ημέρα, δεν υπάρχουν λόγια, όπως από την πρώτη στιγμή δεν υπήρχαν ανάγκη για λόγια αλλά για έργα, εργασία, συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, όπως κάναμε εδώ και ένα χρόνο.


Αυτό είναι η απάντηση της πολιτείας στον άδικο χαμό των δύο παιδιών, είναι να προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα μέτρα αποκατάστασης και στήριξης. Σήμερα είχαμε μία διευρυμένη σύσκεψη στη ΛΑΦ Σάμου με τους παραγωγικούς φορείς και τους αυτοδιοικητικούς φορείς. Ο στόχος ήταν να εμπλουτίσουμε το πλαίσιο στήριξης που έχουμε μέχρι τώρα. Ήδη, έχουμε προχωρήσει στην επέκταση της ψηφιακής πλατφόρμας arogi.gov.gr, που θα αφορά και τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας στη Σάμο, έχουν γίνει οι σχετικές διατάξεις, έχει παρθεί απόφαση από την κυβερνητική επιτροπή κρατικής αρωγής, άρα έχει δρομολογηθεί και αυτό.

Έχουμε ολοκληρώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη διαδικασία αποζημίωσης των επιχειρήσεων, προχωρούν οι διαδικασίες όσον αφορά τις κατοικίες, μέσα από το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη Σάμο, που σημαίνει ότι οι συμπολίτες μας στη Σάμο θα μπορούν να πάρουν έναντι της στεγαστικής συνδρομής, ποσά από 14.000€ και κάτω, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές.


Στο τραπέζι όμως μπήκε και η επόμενη ημέρα του νησιού, για υποδομές, για παρεμβάσεις, που πρέπει να γίνουν σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς αλλά και τα επιστημονικά ευρήματα και να καταφέρουμε να δρομολογήσουμε το νησί, σε μία τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Αυτό το κάνουμε σε κάθε περιοχή που έχει πληγεί από μία φυσική καταστροφή, το κάνουμε φυσικά και στη Σάμο, με αποτέλεσμα την επόμενη περίοδο να έχουμε μία πιο στοχευμένη σύσκεψη με τους ερευνητικούς και πανεπιστημιακούς φορείς στο νησί, έτσι ώστε να δρομολογήσουμε τα επόμενα βήματα της κεντρικής μελέτης που θα πραγματοποιηθεί για το νησί».

Πηγή: samostoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required