1 Οκτ 2021

Μητσοτάκης από τη Σάμο: «Σήμερα κλείνουμε τη δομή της ντροπής...» - Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για ΔΑΕΦΚ και αποκατάσταση σεισμόπληκτων περιοχών

Ο Πρωθυπουργός, στη σημερινή επίσκεψή του στη Σάμο, έκανε προφανές ότι γνωρίζει τα μέχρι σήμερα παράπονα αλλά και τις διαμαρτυρίες αφού οι καθυστερήσεις για την αποκατάσταση του νησιού, 11 μήνες μετά, έχουν ξεπεράσει κάθε χρονικό όριο.

Αν και η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη αφορούσε την παράδοση του παλαιού ΚΥΤ και την ενημέρωσή του, εκ του σύνεγγυς, για τη νέα ΚΕΔ (Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή) στην περιοχή Ζερβού, στο επίκεντρο βρέθηκε η απελπιστικά αργή απόδοση λύσεων και μέτρων για την ανακούφιση των σεισμοπαθών της 30ής Οκτωβρίου 2020.

Το υπόμνημα της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Παρακολούθησης της Πορείας Ανασυγκρότησης της Σάμου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, επέδωσε τελικά στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μανώλης Κάρλας και όχι ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σάμου.



Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Εμμανουήλ (Μάνος) Λογοθέτης.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην αποκατάσταση σεισμόπληκτων περιοχών αλλά και στη λειτουργία της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών).



Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σήμερα κλείνουμε τη δομή της ντροπής...»

Κατά την παράδοση του ΚΥΤ στο Βαθύ, ο Πρωθυπουργός
ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα κλείνουμε τη δομή της ντροπής και εγκαινιάζουμε επίσημα τη νέα δομή που δημιουργήθηκε εκτός αστικού ιστού. Έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα με την απόδοσή της στην τοπική κοινωνία και σε συνεννόηση με την οποία θα καταλήξουμε πως θα την αξιοποιήσουμε».

Αναφερόμενος στην πρώτη μεγάλη δομή που δημιουργείται στο Αιγαίο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο «για μία δομή σύγχρονη και ασφαλή που θα φιλοξενεί προσωρινά κόσμο μέχρι τη διεκπεραίωση της αίτησης ασύλου», σημειώνοντας ότι: «δεν θα υπάρξει καμία εγκατάσταση μόνιμου πληθυσμού στην νησιωτική χώρα».



Ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, προέβη στην παρακάτω δήλωση με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σάμο.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε μια νέα σελίδα για τη Σάμο σήμερα. Μια σελίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον του νησιού. Κλείνει, επιτέλους, η ντροπιαστική και άθλια παραγκούπολη και ανοίγει η νέα δομή που θα φιλοξενεί προσωρινά τους πρόσφυγες- μετανάστες. Ο Πρωθυπουργός, με λίγες αλλά πολύ ουσιαστικές λέξεις, προδιέγραψε ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον για την προοπτική του νησιού μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required