14 Οκτ 2021

Κύκλος συναντήσεων με θέμα "Ομάδα πρόληψης και ευαισθητοποίησης στο περιβάλλον"

Τo Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου  “Φάρος” μέσα από την πολυετή λειτουργία του, στοχεύει -μεταξύ άλλων- στην δημιουργική ενεργοποίηση δικτύων συνεργασίας και έγκαιρης παρέμβασης στην κοινότητα. 

Οι δραστηριότητες δικτύωσης/κινητοποίησης αποσκοπούν αφενός στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας στο ρόλο και το έργο της πρόληψης της ουσιοεξάρτησης και αφετέρου στην κινητοποίηση των μελών της ώστε να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση σε θέματα που επηρεάζουν την ίδια την ύπαρξη της κοινότητας. 


Θεωρώντας δεδομένο τον σημαντικό ρόλο που οι κλιματικές αλλαγές διαδραματίζουν τα τελευταία χρόνια στην ψυχική υγεία -και όχι μόνο- των πολιτών, το Κέντρο Πρόληψης προτείνει την υλοποίηση εκπαιδευτικών συναντήσεων στην κοινότητα της Σάμου με θέμα: "Ομάδα πρόληψης και ευαισθητοποίησης στο περιβάλλον".


Η Ομάδα θα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα υλοποιηθούν συναντήσεις σε δύο Κύκλους των 5 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων


Ο Α' Κύκλος συναντήσεων έχει στόχο το δέσιμο της ομάδας, την κατανόηση της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής, τον ρόλο της πρόληψης και τη σημαντικότητα στην ψυχική υγεία της κοινότητας και των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος, τη στοχοθεσία και τις ανάγκες της συγκεκριμένης ομάδας κ.α.


Στον Β' Κύκλο συναντήσεων η Ομάδα έχει τη δυνατότητα να συνδημιουργήσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και εφαρμογής παρεμβάσεων εξωστρέφειας και προσφοράς προς την κοινότητα. 


Οι συναντήσεις θα υλοποιηθούν σε ανοιχτό χώρο με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας.


Οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του «Φάρου», 22730.23443 και 87070-1, καθημερινά, 8.30-2.30 μ.μ. μέχρι την Τετάρτη, 20/10.


Έναρξη ομάδας: Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, 16.30 με 18.30. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης.

 

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν και υλοποιούνται σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required