19 Νοε 2021

5 νέα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 (Βίντεο)

Τα 5 νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, με τηλεοπτικό του μήνυμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την περαιτέρω αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας.


Πρώτον, από την επόμενη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.

Δεύτερον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

Τρίτον, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. «Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Και πέμπτον, ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή».

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Κύριοι της κυβέρνησης τολμήστε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλους. Οι αρνητές, με rapid test ακόμα και στα ΜΜΕ. Πρόστιμα βαριά στους παραβάτες που θα συλληφθούν σε τυχαίο έλεγχο. Διακοπή παροχής των πάσης φύσεως επιδομάτων στους αρνητές και φυλάκιση των γονιών που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο. Για την εκκλησία τολμήσατε, γιατί όχι και για τους άλλους τομείς. Η Σιγκαπούρη αρχίζει να χρεώνει τους ανεμβολίαστους «από επιλογή». Από 8 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση σταματά να πληρώνει τα έξοδα νοσηλείας για τους ασθενείς με κορωνοϊό, που επιλέγουν να μην εμβολιάζονται. Μέχρι σήμερα οι ανεμβολίαστοι αποτελούν μια ευμεγέθη πλειονότητα ασθενών με COVID-19 που έχει ανάγκη περίθαλψης σε ΜΕΘ. Το υπουργείο Υγείας της χώρας επισήμανε χθες ότι αυτοί οι ασθενείς "επιβαρύνουν δυσανάλογα τις ιατροφαρμακευτικές πηγές της χώρας".

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required