22 Νοε 2021

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αποκατάστασης ζημιών της παραλιακής ζώνης

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το αίτημα για χρηματοδότηση αποκατάστασης ζημιών και ανάκτησης λειτουργικότητας της παραλιακής ζώνης της Σάμου. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 300.000€, εκ των οποίων τα 260.000€ προβλέπεται να διατεθούν για την αποκατάσταση των πεζοδρομίων της παραλιακής ζώνης έως και τον κόμβο Μαλαγαρίου, ενώ τα 40.000€ προβλέπεται να διατεθούν για ήπιες παρεμβάσεις στο κτίριο του Λιμεναρχείου Σάμου, μετά και την αποστολή εκ μέρους του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου των απαραίτητων Τεχνικών Δελτίων Έργου. 

«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Υπουργό, κ. Γ. Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ε. Κουτουλάκη, για την αγαστή μέχρι τώρα μεταξύ μας συνεργασία, αλλά και την άμεση ανταπόκρισή τους τόσο στο αρχικό αίτημα του Δήμου Ανατολικής Σάμου, όσο και στο αίτημα του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την πρόσθετη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου. Αμφότεροι έχουν σταθεί δίπλα στα προβλήματα του νησιού που προέκυψαν από τον καταστροφικό σεισμό και αποτελούν συμπαραστάτες στην προσπάθεια για ενδυνάμωση της θαλάσσιας οικονομίας και ενίσχυση κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας στο νησί μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required