15 Νοε 2021

Λήξη της αντιπυρικής περιόδου - Προσοχή! Επικίνδυνος μήνας ο Νοέμβριος

Με ανακοίνωσή του ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, αναφέρεται στη λήξη της αντιπυρικής περιόδου αλλά ταυτόχρονα εφιστά την προσοχή όλων αφού ο Νοέμβριος μήνας αποτελεί επικίνδυνο μήνα για την εξάπλωση δασικών πυρκαγιών, όπως προκύπτει από την στατιστική επεξεργασία των σχετικών στοιχείων.

«Από το Γραφείο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, ενημερώνονται οι κάτοικοι των Νήσων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων – Κορσεών, ότι την Δευτέρα 15/11/2021, εκπνέει η δεκαπενθήμερη παράταση της αντιπυρικής περιοόδου για το έτος 2021, η οποία είχε χορηγηθεί από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Επιπλέον, γίνεται γνωστό ότι όπως προκύπτει από την στατιστική επεξεργασία των στοιχείων του Γραφείου μας, ο Νοέμβριος αποτελεί τον πλέον επικίνδυνο μήνα για την έναρξη και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών, καθώς δεν έχουν εκλήψει οι συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή κατά την ξηροθερμική περίοδο.


Τέλος, επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση από τις γενικές διατάξεις (Άρθρο 2) της υπ’ αριθ. 09/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 1923 τ. Β’), απαγορεύεται η κάθε είδους καύση, ενώ επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι προυποθέσεις και τα προβλεπόμενα από την ίδια διάταξη μέτρα και μέσα πυροπροστασίας.

Ύστερα από τα ανωτέρω, απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους της Π/Ε Σάμου, ώστε να επιδείξουν την μέγιστη προσοχή κατά την εκτέλεση των αγροτικών τους εργασιών και να λαμβάνουν τα κατά περίπτωση ενδεδειγμένα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας, ιδιαίτερα τις ημέρες που στην περιοχή μας πνέουν ισχυροί άνεμοι, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα. Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία μας, σε κάθε περίπτωση, υποχρεούται στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

Ο Διοικητής Γεώργιος Π. Μιαούλης Αντιπύραρχος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required