5 Νοε 2021

Πανελλαδική ημέρα δράσης για την ανάκληση των αναστολών εργασίας

Στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την ανάκληση των αναστολών εργασίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου πραγματοποίησε την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους που βρίσκονται σε αναστολή. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Τονίζοντας για άλλη μια φορά πως επικίνδυνη είναι η πολιτική της κυβέρνησης που αξιοποιεί την πανδημία για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης και όχι οι εργαζόμενοι στην υγεία».


Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο γραφείο του τοπικού Κυβερνητικού Βουλευτή του νομού μας, ο οποίος απουσίαζε. Απευθυνόμενοι οι εργαζόμενοι στην γραμματέα του, της ζήτησαν να διαβιβάσει στον βουλευτή την αντίδρασή τους για τις αναστολές, να μην ψηφίσει στην Βουλή την τροπολογία για την παράταση στις αναστολές και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία τους με δύο τεστ την εβδομάδα, όπως γίνεται και σε άλλους κλάδους. Άλλωστε οι εργαζόμενοι στην υγεία έχουν πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού που αγγίζει το 97%. 


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου τόνισε και τονίζει πως «δεν δεχόμαστε να στοχοποιούνται και να διώκονται συνάδελφοι μας υγειονομικοί λόγο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, χωρίς μισθό, ασφάλεια και να μην έχουν το δικαίωμα να εργαστούν οπουδήποτε αλλού

Είμαστε ήδη αντιμέτωποι με το 4ο κύμα της πανδημίας και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να στοχοποιεί τους εργαζόμενους, που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για την εκτίναξη των κρουσμάτων, των εισαγωγών και των διασωληνομένων. Τα νοσοκομεία συνεχώς στενάζουν υπό το βάρος της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, ενώ η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να επιτάξει κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου συμμετείχε την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου, στα Πανελλαδικά συλλαλητήρια που διοργάνωσαν εργατικά συνδικάτα και σωματεία κατά του νόμου Χατζηδάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required